TwitterFacebookYoutubeRSS

Les persones ateses i l'equip professional de la Fundació Emma han rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid-19 aquest dijous al matí, després d’haver superat el brot que va afectar el centre residencial. A inicis d’aquesta setmana ja no hi havia cap persona diagnosticada positiva dintre del centre, i l’única persona que estava aïllada preventivament per haver estat contacte d’un positiu va acabar el seu confinament aquest dimarts i va donar negatiu a una prova PCR. Totes les persones que viuen a la residència seran vacunades, i també el 80% del personal.

El brot es va iniciar el 3 de desembre, quan una persona va presentar els primers símptomes, i ara ja no hi ha cap cas positiu dins de la residència. S’han vist afectats 34 persones ateses al centre d’un total de 53, i s’han hagut de lamentar deu morts. El brot també va afectar 14 treballadors. Encara hi ha una dona que està ingressada en un centre hospitalari, però s’espera que rebi l’alta aviat.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’ha fet un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament. La situació clínica dels residents ha estat vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut Ripoll – Sant Joan de les Abadesses.

Represa de les visites
Després que la residència hagi estat declarada “verda”, és a dir, lliure de casos, el centre també ha començat a reprendre les visites familiars. A més, aquesta setmana s’ha instal·lat un purificador d’aire REINTAIR per a espais tancats que ha cedit gratuïtament Casals Ventilació. Es tracta d’un aparell que filtra i elimina partícules tan petites que permet capturar els virus i microorganismes, així com pol·len, o altres partícules en suspensió que produeixen al·lèrgies, asma i altres problemes respiratoris. L’aparell, que es pot moure, s’instal·larà a la sala gran i al menjador, les zones on s’ajunten més persones, per tal de minimitzar el risc de transmissió de Covid, però també d’altres malalties. L’empresa santjoanina també ha cedit un purificador a la Llar d’Infants El Molí Petit.