fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
 • Inici
 • La Vila
 • Notícies
 • Ajuts directes als sectors de la restauració, el comerç i el turisme del Ripollès

Ajuts directes als sectors de la restauració, el comerç i el turisme del Ripollès

A partir del 14 de febrer es poden demanar els ajuts extraordinaris per al sector de la restauració, comerç al detall i serveis assimilats i també per a autònoms i empreses del sector turístic del Ripollès i la Cerdanya afectats per la COVID-19, pel confinament perimetral que es va declarar a finals de desembre i principis de gener.

Sector de la restauració, comerç al detall i serveis assimilats

Des de les 9:00 h del 14 de gener fins a les 14:00 h del 28 de gener de 2021.

Si vas demanar els ajuts del Programa de reactivació del comerç o de les Subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19, no cal que facis una nova sol·licitud, directament es generarà un expedient amb les seves dades que s’incorporarà en aquesta nova convocatòria.

L'ajuda és d'entre 1.500 i 10.000 euros en funció de l’activitat. Consistiran en una aportació única que, en funció de l’activitat, serà de:

 • Guies de turisme de Catalunya habilitats: 1.500 €
 • Guies de muntanya: 1.500 €
  Titulars d'establiments hotelers, allotjaments rurals, apartaments turístics, empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic i càmpings: 10.000 €.
 • Agències de viatges: 1.500 €.
 • Establiments i activitats d'interès turístic: 7.500 €. 

Podeu accedir a aquest tràmit aquí: http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Ajuts-extraordinaris-per-a-restauracio-comerc-al-detall-i-serveis-assimilats-del-Ripolles-i-la-Cerdanya-afectats-per-la-COVID-19

-------------

Autònoms i empreses del sector turístic

També a partir del 14 de gener, es poden demanar subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de la Cerdanya i el Ripollès afectades per la COVID-19 (Agència Catalana de Turisme). Des de les 9:00 h del 14 de gener fins a les 14:00 h del 22 de gener de 2021.

Si vas demanar les subvencions a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19 (Agència Catalana de Turisme), no cal que facis una nova sol·licitud, directament es generarà un expedient amb les seves dades que s’incorporarà en aquesta nova convocatòria.

L'ajuda és d'entre 1.500 i 3.000 euros en funció de l’establiment. Consistiran en una aportació única per persona beneficiària:

 • Establiments de comerç al detall i serveis a les persones: 1.500 €.
 • Establiments de restauració: 3.000 €.

Les noves subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats. Podeu accedir a aquest tràmit, aquí: http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Subvencions-per-a-autonoms-i-empreses-del-sector-turistic-de-les-comarques-de-la-Cerdanya-i-el-Ripolles-afectades-per-la-COVID-19-Agencia-Catalana-de-Turisme?category=