TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim dissabte 17 d’abril, a les sis de la tarda, l’escriptor Salvador Vergés presentarà al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses la seva tercera novel·la La llanterna de Montmartre, publicada per Viena Edicions. La presentació anirà a càrrec de Josep Garriga, director del SAT Teatre Centre, i el mateix autor. També comptarà amb la participació del jove saxofonista Jordi Mercadal, que interpretarà unes peces musicals. L’any passat ja estava prevista la presentació d’aquesta novel·la, però no es va poder fer a conseqüència de la pandèmia. Tot i que l’abril de l’any passat es va fer un acte en línia per presentar-la, es va acordar fer-ne un altre de forma presencial quan fos possible, mantenint les mesures de seguretat.

El protagonista de La llanterna de Montmartre és l’Eloi, un jove de disset anys que, després de la mort de la seva mare, comença a treballar en un poble de la Cerdanya situat al costat de la frontera francesa. Refugiat en els seus problemes, sol i incapaç de fer amics per culpa de la seva timidesa, aconsegueix fer amistat amb un vell professor borratxo que coneix al bar de la fonda on viu. Entusiasmat per treballar a França, on el seu pare s’havia exiliat durant la Guerra Civil, l’Eloi idearà una enginyosa estratègia per anar-hi a viure.

Salvador Vergés
Salvador Vergés va néixer a Sant Joan de les Abadesses i actualment resideix a Olot. Mestre industrial. Ha dedicat una gran part de la seva vida al món empresarial. En els últims anys ha desenvolupat una trajectòria literària on destaquen les seves tres últimes novel·les: Les sabates descordades (6a ed.); La veu de la viola (2a ed.), finalista del Premi Ciutat de Badalona, la qual s’ha portat als escenaris teatrals amb el mateix títol, i ara La llanterna de Montmartre.
És autor d’uns quants relats, que s’han publicat en diferents llibres dels concursos en els quals ha estat seleccionat. També ha guanyat diversos premis literaris.

CARTELL LLANTERNA DE MONMARTRE sant joan