TwitterFacebookYoutubeRSS

«Sou davant d’una dona i busqueu un quadre» és una frase de Frenhöfer, un vell artista protagonista de “L’obra mestra desconeguda”, d’Honoré de Balzac. La diu a dos artistes que l’admiren, desconcertats en veure una obra en què Frenhöfer feia deu anys que hi treballava, i on només hi veien brotxades i capes de pintura. La frase ha estat escollida per Natàlia Chocarro, adjunta a la Direcció d’Art de la Fundació Vila Casas, per a l’exposició d’escultures del fons de la fundació que ha comissionariat i que s’exposarà a partir d’aquest dissabte 24 d’abril i fins al 25 de juliol de 2021 a l’Espai Art l’Abadia.

La mostra conté obres dels artistes Jaume Barrera, Moisès Villèlia, Lluís Blanc, Raimon Ollé, Enric Pladevall, Pere Noguera, Joan Mora, Lluís Vilà, Antoni Marquès, Rosa Amorós, Bonaventura Ansón, Gabriel, Mayte Vieta, Mercè Ribera, Hélène Yousse, Joana Cera, Jaume Plensa i Rosó Cusó.

Segons Chocarro, la selecció té “el desig d’analitzar conceptes com l’ànima, la no-escultura, la divinitat creativa”, contemplats en el text de Balzac, a través dels microrelats que es poden establir entre les obres que la componen, “des de posicionaments estètics i cronològics molt diferents”, sumat a la interpretació de la mateixa persona que gaudeix de l’obra.

De manera paral·lela, a la plaça de l’Abadia, s’inaugurarà una instal·lació efímera de vidre i acer inoxidable, feta per l’artista Dolors Puigdemont, anomenada “Les semences”

Del 24 d’abril al 25 de juliol de 2021
Exposició “Sou davant d’una dona i busqueu un quadre”, amb escultures de la col·lecció de Fundació Vila Casas
Palau de l’Abadia - Espai Art l’Abadia
Inauguració: dissabte 24 d’abril - 18 h

L’exposició estarà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges, de 10 a 14 h

VILA CASAS ART LABADIA