TwitterFacebookYoutubeRSS

Irene Vidal Garcia (a l'esquerra de la foto) guanya el primer premi en la categoria poesia amb Una flor, i Roser Ramon Carrasquer (a la dreta de la foto), el primer premi en la categoria narrativa amb l’obra Amigues inseparables. Ambdues s’enduen 200 euros de premi.

Irene Vidal Garcia (Les Borges Blanques, 1977) va cursar estudis de Filosofia i Lletres i és aficionada a la lectura, defensora dels drets humans, feminista i compromesa amb la societat i la cultura catalanes. Entre d’altres, ha resultat guanyadora en dues ocasions del Certamen de poesia Pedro Hernández Salinas (2011 i 2012) , el Certamen de poesia Narcís Lunes Boloix (2014) i Poesía Espejor de Viladecans (2014).

Roser Ramon Carrasquer (Terrassa, 1964) és llicenciada en Biologia per la UAB i s’ha dedicat a la docència des de 1987. Ha publicat diversos llibres de tecnologia i ha impartit seminaris, conferències i cursos per a professors de Secundària des de l’ICE de la UAB. El naixement dels seus dos fills, la seva passió pels viatges i el món del submarinisme han servit d’inspiració per escriure i il·lustrar diversos contes infantils. També és apassionada del teatre i ha escrit i dirigit diverses obres musicals. Amb narrativa curta va guanyar el 1r premi Elsa García del Papiol (2016) i amb un conte breu, el concurs de Santa Perpètua (2017).

Les persones finalistes d’aquesta edició són Blai Bolea Gàlvez amb Polifacètic en poesia, i Anna-Belén Avilés Ramos amb Les fotografies, en narrativa.

Enguany hi ha hagut un augment important del nombre de participants en les dues categories, fet que ha suposat que el jurat hi hagués de dedicar més temps, però les hores destinades es varen veure compensades per la qualitat de les obres. S’han presentat un total de 33 obres en la categoria de narrativa i 25 en la de poesia. Amb motiu de la situació sanitària, aquesta edició no s’ha fet un acte obert al públic per donar a conèixer el veredicte.