TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim dimarts 8 de juny, a les 17.30 h, al Palau de l’Abadia, es farà l’acte de celebració dels primers 10 anys de l’Institut Escola Mestre Andreu. L’esdeveniment comptarà amb la presentació del llibre 10 anys de l’Institut Escola Mestre Andreu a càrrec de Miquel Marcé, director del centre. Aquesta publicació recull un conjunt de fotos i reflexions de moltes de les persones que han fet possible aquesta trajectòria: alumnat, equip docent, equip directiu, famílies, càrrecs polítics...

L’Institut Escola Mestre Andreu va ser creat el 2009-2010, i és la culminació d’una trajectòria que va iniciar-se l’any 2005-2006 amb la creació de la Secundària a la vila; quatre anys més tard va esdevenir de titularitat pública i es va convertir en una Secció d’Ensenyament Secundari (SES), i finalment va crear-se l’institut escola, després que el SES i el CEIP Mestre Andreu es varen unir en un únic centre escolar, gràcies al qual els infants podien completar l’ensenyament obligatori des de P3 fins a 4t d’ESO sense desplaçar-se fora de la vila.

Presentació d’Escola d’aprenents
Després de la presentació del llibre commemoratiu dels 10 anys, la filòsofa barcelonina Marina Garcés presentarà el llibre Escola d’aprenents (2020, Galaxia Gutenberg), un assaig sobre l’educació com a art i eina per treballar el futur, dins i fora de les escoles. Casualment, la coberta del llibre està il·lustrada amb una serigrafia del santjoaní Ferran Miquel, que també participarà de l’acte.

Marina Garcés va néixer a Barcelona l’any 1973 i ha estat, durant quinze anys, professora titular de filosofia a la Universidad de Zaragoza. Actualment és professora a la Universitat Oberta de Catalunya i és una de les impulsores del col·lectiu de pensament crític, col·lectiu i experimental Espai en blanc.

Per participar en l'acte cal inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme.

202105 Cartell presentació llibres 8 juny

 

Fotot de Marina Garcés: Miquel Taverna