TwitterFacebookYoutubeRSS

El Festival del Comte Arnau arriba a la seva 26a edició, després que l’any passat fos un dels pocs festivals que es va poder fer sense veure’s afectat per la pandèmia, més enllà de reduir l’aforament. Aquest any torna la proposta amb el mateix esperit: propostes musicals de qualitat, amb la proximitat i el marc incomparable del claustre del Monestir de Sant Joan de les Abadesses.

Conferència-presentació: “Sant Joan i el comte Arnau, 25 anys d’un retrobament”
L’única activitat de l’any passat que va quedar suspesa va ser una conferència, que havia de tenir lloc a Girona, per analitzar el primer quart de segle de Festival del Comte Arnau, a càrrec dels santjoanins i membres de la comissió que organitza la programació del festival, Marcel Miquel i Jordi Vilarrodà. La conferència també servirà per donar el tret de sortida al festival i per explicar al públic assistent la programació d’enguany. L’acte es farà el dissabte 3 de juliol, a les 18 hores.

  • Enguany el cicle comptarà amb l’actuació del grup Blaumut que presentaran el disc 0001, que ja varen presentar en un format acústic l’any passat a causa de la pandèmia, però que ara defensen amb el format pel qual es va concebre. El disc està ideat com una peça conceptual, amb lletres que parlen de l’ésser humà, vorejant-ne la part racional, l’emocional i la més física, conceptes que s’adiuen molt amb la llegenda del comte Arnau. L’espectacle es farà el 10 de juliol, a les 22 h.

  • El segon concert ens acostarà el creador, productor i intèrpret Ramon Mirabet, amb les cançons de Begin Again, escrites des de l’amor i des de la ràbia positiva que t’ajuda a allunyar rancors, del que has vist i viscut en viatges, de les amistats correspostes i des de la convicció que tornar a començar no suposa fer ni un pas enrere. L’actuació de Mirabet serà el dissabte 17 de juliol, a les 22 h.

  • Per últim, Carles Cases, un dels millors compositors que hi ha al nostre país i un dels més prestigiosos d’Europa, a més de pianista, violoncel·lista i director d’orquestra, reinterpretarà les bandes sonores més conegudes del compositor italià Ennio Morricone a Concert Paradiso. Un homenatge a clàssics com Cinema Paradiso, Novecento, Els intocables d’Eliott Ness o Érase una vez en América. El concert es farà el 24 de juliol, a les 22 h.

Tots els concerts es faran al claustre del monestir. El preu de cada espectacle és de 12 euros, però també es pot comprar un abonament per a les tres propostes a un preu de 30 euros. Les entrades s’han de comprar en línia a través de la web:

https://santjoandelesabadesses.cat/index.php/el-festival-del-comte-arnau-2021

Off-Arnau
Com és habitual, també hi haurà altres activitats més enllà dels tres espectacles centrals. D’una banda, els dies 11, 12, 18, 19, 25 i 26 d’agost, a les 21 h, es faran les visites dramatitzades Els Desitjos del comte Arnau pels racons més suggestius de la vila per conèixer la llegenda. D’altra banda, el 21 d’agost es farà la caminada nocturna gratuïta Cercant les petjades del comte Arnau pels camins que recorria el comte pel voltant de la vila. Finalment, durant els mesos que dura el festival, també es podrà degustar el dolç del comte Arnau, inspirat en els receptaris de la cuina medieval a les fleques i a les pastisseries de la vila.