TwitterFacebookYoutubeRSS

Els ajuntaments d’Ogassa i Sant Joan de les Abadesses, amb el suport de la Diputació de Girona, fa prop de dos anys que estan treballant conjuntament en un projecte per fer valdre i reivindicar el passat patrimonial lligat a les mines de carbó, les cimenteres i el ferrocarril, que encara es reflecteix en la identitat actual d’aquest entorn, fins i tot dècades després de la seva desaparició. L’estiu passat es va presentar la diagnosi i proposta d’actuacions al voltant d’aquest entorn i un any després volen ensenyar els primers fruits als veïns i veïnes en un acte, el pròxim 10 de juliol de 2021, al Palau de l’Abadia, a les 18 h. Cal inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme.

A l’acte es mostraran algunes de les tasques fetes durant aquests darrers mesos, com el logotip i la identitat visual del projecte, un petit audiovisual fet a través del record de testimonis que varen viure de prop o de primera mà aquell passat industrial o la creació d’una pàgina web. Són els primers passos necessaris per engegar el projecte, explicar-lo i començar a treballar per atreure inversors i activitats al seu voltant, a més de les que ja s’ofereixen. Cal fer inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses.

Constitució d’un consell d’expertesa

Una de les necessitats del projecte, quant a la voluntat de posicionar-lo com a agent divulgador del patrimoni industrial lligat al carbó, al ciment, i al ferrocarril, és la de l’assessorament rigorós dels continguts que es generin i es publiquin a la pàgina web o en paper o en qualsevol altre mitjà. També és necessària la visió antropològica i etnològica a l’hora d’orientar les accions que es facin en l’àmbit patrimonial i en la recol·lecció d’informació. Finalment, aquest projecte és nou i, en tant que posterior a altres iniciatives, també vol diferenciar-se i escoltar l’experiència d’aquelles persones que en algun moment o altre s’han trobat gestionant projectes d’un àmbit semblant. Per aquest motiu, i aprofitant la jornada, unes hores abans, hi haurà la constitució d’aquest consell d’expertesa on es donaran cita un seguit de persones professionals, investigadores i acadèmiques que ja han tingut la voluntat d’aportar coneixement, experiències i esforços al projecte en la fase inicial, i amb qui es vol establir una relació a través d’un conveni.

A3 MALATOSCA SURROCA