fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • La Vila
  • Notícies
  • L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està elaborant un pla de mobilitat urbana sostenible

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està elaborant un pla de mobilitat urbana sostenible

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està treballant en un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per impulsar un nou model de mobilitat local que tingui com a prioritat afavorir el desplaçament a peu o els mitjans de mobilitat personal, millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, pacificar la circulació de vehicles al centre de la vila i reduir l’accidentalitat i les emissions contaminants. En els darrers mesos s’ha estat treballant en una diagnosi per conèixer i analitzar els desplaçaments de qualsevol mena dintre de la vila avaluant la mobilitat privada, la xarxa viària, l’estructura de la vila, el transport públic, els equipaments… i també a través de trobades amb diverses persones que representen el seu teixit associatiu, cultural i empresarial.

Una de les propostes del PMUS és la creació d’un eix viari dedicat en exclusiva per a vianants i vehicles personals (bicicletes, cadires elèctriques, patinets…) o de caràcter preferent, que connecti els principals equipaments de la vila amb els entorns residencials i la xarxa ciclista supramunicipal. Amb aquesta acció es pretén articular un recorregut fàcil, àgil i segur per moure’s a través del nucli urbà.

Altres accions del pla són l’adequació d’una xarxa d’aparcaments dissuasius, equipats amb serveis, com ara carregadors elèctrics o punts d’informació, connectada amb els eixos viaris preferents per a vianants i modes personals, per tal de reduir el nombre de vehicles que entren al nucli o l’adquisició de vehicles elèctrics de lloguer per posar a disposició de la població.

Per redactar el pla i per posar en pràctica les diferents accions, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha rebut una subvenció de 170.000 € de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE) dintre del pla MOVES II, que acaba gestionant l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Participació ciutadana

Per tal d’acabar d’estudiar les característiques de la mobilitat a la vila i les prioritats de la població, el consistori demana als veïns i veïnes que contestin una enquesta anònima, que permetrà acabar de definir els canvis que s’han de fer. L’enquesta és en línia i s’hi pot accedir des d’aquest enllaç. Hi ha temps fins al 22 d’agost de 2021.

  ENQUESTA DE MOBILITAT