TwitterFacebookYoutubeRSS

El dilluns passat, 16 d’agost de 2021, va morir Pere Picart Folcrà a l’edat de 92 anys, qui fou alcalde en les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura, del 1979 al 1983.

Sota el seu manament es varen iniciar i aprovar els primers contactes institucionals amb San Luís Potosí, després de fer un viatge institucional a la població mexicana, que va fer possible que les dues viles s’agermanessin.

També va actualitzar el nomenclàtor dels carrers del municipi amb la col·laboració de mossèn Esteve, recuperant els noms d’alguns personatges històrics que havien desaparegut amb la instauració de la República i, finalment, amb la dictadura franquista.

Un dels altres projectes importants per la nostra vila fou el de la instal·lació i captació d’aigua del mina d’aigua de Can Martenc fins a la xarxa del poble, que continua sent la font principal d’aigua potable a la nostra vila.

Per últim, va construir el Pavelló Municipal d’Esports, i va completar així les instal·lacions esportives que ja hi havia com el tenis o la piscina. Actuacions importants per l’àmbit esportiu, però també pel social i cultural.

Els qui el varen conèixer i treballar amb ell el defineixen com a un home comprensiu, coherent, dialogant, raonable, amable i conciliador.