TwitterFacebookYoutubeRSS

El tradicional monogràfic de Festa Major enguany recordarà la trajectòria del santjoaní Joan Danés i Vernedes en la recuperació del patrimoni històric i cultural de la nostra vila. Escrit per Jordi Casanova i Roca i dissenyat per Jordi Canelles, la publicació repassa la biografia d’una persona clau en la consolidació d’alguns signes d’identitat de Sant Joan de les Abadesses com el monestir i el Santíssim Misteri -fou una mena de catalitzador per a la seva restauració-, el Ball dels Pabordes -del que en va ser partícip en la seva reorganització- o el poema La vaca cega de Joan Maragall -impulsor de la col·locació del monument a la font del Covilar.

La presentació del monogràfic comptarà amb la intervenció de l’autor del treball, Jordi Casanova i Roca i es farà el pròxim dissabte 4 de setembre a les 18 h, a la Sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l’Abadia.

Un nou carrer durà el nom de Joan Danés i Vernedes
Aprofitant la presentació del monogràfic, un cop acabat l’acte, hi haurà la inauguració de la placa d’un nou carrer de la Vila Vella que durà el nom d’aquest santjoaní, en record a la seva iniciativa i tenacitat al servei de la vila.

Monogràfics en línia
El monogràfic de Festa Major és una publicació que s'edita anualment des dels anys seixanta i que dóna a conèixer diferents estudis i treballs de recerca sobre la vila. Té una tirada de prop de 2500 exemplars i es fa arribar a cada domicili de forma conjunta al programa d'actes de la festa. La seva llarga tradició fa que el monogràfic sigui un objecte de col·lecció entre la majoria de santjoanins i santjoanines. Des de fa un temps, els monogràfics i altres publicacions antigues es poden consultar en línia des de la web de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, a través de l’apartat “Publicacions”.

MONOGRAFIC INSTA