fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • La Vila
  • Notícies
  • L’equip de la Llar d’Infants El Molí Petit continua la seva formació dintre del projecte d’Escola Verda

L’equip de la Llar d’Infants El Molí Petit continua la seva formació dintre del projecte d’Escola Verda

Aquest cap de setmana, l’equip de la Llar d’Infants El Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses va participar, conjuntament amb altres companyes i companys d’altres llars d’infants, en una activitat de formació al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser dirigida pel CEA Alt Ter. En la jornada varen aprendre quins són els valors naturals, geològics, socials i paisatgístics de cada tram de riu, els impactes que pateix, quines accions s’hi fan per ajudar a desenvolupar-los i preservar-los i també varen recollir idees de com apropar el riu i el seu ecosistema als infants d’entre 1 i 3 anys i com treballar-ho.

La formació consta de tres parts. En aquesta primera es va visitar un tram alt del Ter, però en dues pròximes jornades es visitarà un tram mig del riu (Manlleu) i el tram baix (Pals).

Consolidant el model d’Escola Verda

A finals de l’any 2018 l’escola bressol va obtenir el distintiu d’Escola Verda que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat després de dos anys de formació i del compromís de treballar els valors de la sostenibilitat i fer un canvi d'hàbits per promoure el respecte per l'entorn i els recursos naturals. Entre les accions que es varen començar a aplicar hi havia el de la reducció de papers d’un sol ús (demanant tovalloles de roba a les famílies per a cada infant); acostumant als infants a llençar la brossa al contenidor de reciclatge corresponent; o reduir el malbaratament alimentari fent partícip a l’infant de la quantitat de menjar que vol a l’àpat, i donant la matèria orgànica a un pagès de la zona.

FORMACIO ESCOLA VERDA