TwitterFacebookYoutubeRSS

AJORNAT FINS AL 25 DE MAIG. Les AFA de l’IE Mestre Andreu i de la llar d’infants El Molí Petit i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses us conviden a una xerrada per donar a conèixer el bicibús, un projecte comunitari i col·laboratiu impulsat per l’associació Canvis en Cadena, nascut a Vic, i ara d’abast nacional.

Objectius del bicibús
Es tracta d’una proposta on hi ha implicada tota la comunitat educativa i que té com a objectius promoure el canvi cap a una mobilitat sostenible davant l’emergència climàtica, adquirir noves habilitats i autonomia personal entre l’alumnat, i millorar la salut i el rendiment escolar dels infants.

Com funciona?
Els infants van de casa a l’escola amb bicicleta i ho fan en grup. L’organització i coordinació es fa per part de les famílies o l’AFA, i a través de l’app.bicibus.cat. Circular en grup té molts avantatges i es creen sinergies entre alumnes i entre famílies, però la més important és la seguretat, ja que la resta de vehicles respecten més les bicicletes quan van en grup.

L’impacte del bicibús
Des de l’octubre de 2020 s’han posat en marxa 69 línies a tota Catalunya, amb 52 escoles implicades i 9 municipis. En total hi ha més de 650 escolars pedalant.

Per tal de conèixer millor el projecte, us convidem a escoltar i compartir l’experiència del bicibús que s’ha engegat a l’escola Joan Maragall de Ripoll fa unes setmanes. Amb molt poc temps, 37 alumnes (un 13,81% del total de l’alumnat) han escollit i adoptat la bicicleta per arribar al centre educatiu, reduint l’ús de vehicles i empoderant els infants.

📅 Dimecres, 18 de maig de 2022 NOVA DATA: Dimecres, 25 de maig de 2022
🕖 19 h📍 Sala de Plens