TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Espai Art l’Abadia del Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses acollirà l’exposició Paisatge - Obra sobre paper, de l’artista barceloní Joan Hernández Pijuan (1931-2005). Hernández Pijuan es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis de la Llotja i l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Va ampliar els seus estudis amb gravat i litografia a l’École des Beaux-Arts de París, on va traslladar-s’hi l’any 1957.

En una primera etapa va emmarcar-se en l’expressionisme gestual, però de seguida va adoptar una figuració geomètrica, amb camps de colors i objectes que destaquen com copes, o aliments, tisores… i també hi incorporava elements i referències matemàtiques com quadrícules o cintes mètriques. A finals dels vuitanta, Hernández Pijuan va retornar a l’informalisme desenvolupant una pintura que es va acabar caracteritzant per l’ús d’una paleta només blanca i negra.

La seva primera exposició individual fou al Museu de Mataró el 1955, i la seva obra s’ha vist a espais d’art de l’Estat espanyol i de l’àmbit internacional. Entre les retrospectives dedicades a l’artista, cal destacar les del Centre Cultural Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat (1992), Museo Reina Sofía de Madrid (1993), MACBA de Barcelona (2003) i Museu d’Art Modern de Moscou (2011). La seva obra es troba en col·leccions com les del Palais des Beaux-Arts de Brussel·les, Guggenheim Museum de Nova York, National Gallery de Mont-real, Museo de Arte Moderno de Buenos Aires, Museo Reina Sofía de Madrid i MACBA de Barcelona.

L’exposició presenta una petita mostra del treball d’Hernández Pijuan, (Barcelona 1931- 2005) sobre l’espai i la llum, és a dir, sobre el paisatge i el color, sobre el temps, l’experiència i la memòria. Es tracta de temes centrals en Hernández Pijuan al llarg de més de tres dècades, des dels anys setanta fins a principis dels dos mil. S’exposa “Obra sobre paper”, un suport cabdal com a pintor. De la mateixa importància per a ell, que la tela i el gravat.

L’exposició s'inaugurarà el dia 18 de juny, a les 18 h, i estarà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges, de 10 a 14 h

cartell HERNÁNDEZ PIJUAN