TwitterFacebookYoutubeRSS

Després de dos anys sense fer-se a conseqüència de la pandèmia, aquest pròxim 16 d’octubre torna la Fira de la Carbassa a Sant Joan de les Abadesses, en la seva onzena edició. Abans de l’aturada per la situació sanitària, la fira s’havia consolidat com una cita important del calendari de festes, mercats i trobades de tardor.

La XI Fira de la Carbassa comptarà com sempre amb parades, tallers familiars, tastets, un show cooking a càrrec de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i degustacions amb la carbassa i altres fruits de tardor com a eix de la jornada, a més d’una demostració de l’art de fer escultures amb carbasses. També hi haurà servei de bar i entrepans.

Les carbasses seran les grans protagonistes
Com és habitual, les carbasses de grans dimensions i de formes i colors diversos seran el pols d’atracció de la fira. El rècord de la fira el té el navarrès Rubén Mendi, que el 2017 va presentar una carbassa de més de 800 quilos. Es repartiran 1.300 euros en premis entre les carbasses més grans de la categoria absoluta i a les més grans de l’àmbit comarcal, local i a la més original.

Les trobades com la santjoanina, a més d’estar pensades per als visitants, també són atractives per als aficionats a cultivar aquest fruit de tardor, que intercanvien informació, tècniques i, fins i tot, llavors, ja que, a més de les cures especials en el conreu, part del secret per aconseguir-ne de gegants rau en la selecció genètica que es fa. Fins i tot es poden trobar els arbres genealògics dels exemplars que van guanyant concursos. En tot cas, la fira de Sant Joan és un bon moment per passejar i per parlar amb els cultivadors que hi assisteixen per descobrir tot aquest món.

De 2/4 de 8 a 11 h
Arribada de les carbasses, verificació i pesada
Instal·lació de les parades dels agricultors i artesanes

A partir de les 11 h
Obertura de la XI Fira de la Carbassa
Tastets gastronòmics de la carbassa
Degustació de crema de carbassa
Taller de dibuix adreçat a nens i nenes
Demostració de l'art de fer escultures amb carbasses

A partir de les 16 h
Show Cooking amb carbassa a càrrec de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès
Demostració de l'art de fer escultures amb carbasses


A les 18 h
Lliurament de premis
Primer premi- 400 €
Segon premi - 300 €
Tercer premi - 200 €
Premi local - 200 €
Premi comarcal - 100 €
Premi a la carbassa més original - 100 €

*Concurs de fotografia durant tota la jornada
*Totes les parades romandran obertes tot el dia per a poder adquirir productes relacionats amb la carbassa.

Bases del concurs de fotografia XI Fira de la Carbassa Sant Joan de les Abadesses 2022