TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest 2022, es compleixen 30 anys de l’agermanament entre les poblacions de Sant Joan de les Abadesses i Le Palais sur Vienne. En el marc d’aquesta efemèride, des del dissabte 29 fins al dilluns 31 d’octubre, un conjunt de famílies i una representació de l’ajuntament francès seran a la nostra vila gaudint de l’acollida de famílies santjoanines i d’activitats que s’han programat per conèixer el nostre patrimoni i entorn.

Entre els actes oberts a tota la població hi haurà un acte institucional que es farà el dissabte 29, a les 18 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i un dinar de germanor que es farà el diumenge 30, a l’ermita de Sant Antoni. Les inscripcions s'han de fer fins al dijous 27 d’octubre, a l'Oficina de Turisme.

Un agermanament que té l’origen en el futbol
La relació entre ambdues poblacions es remunta a l’any 1990 quan els equips del futbol base del CE Abadessenc varen ser convidats a un torneig del poble francès. La invitació es va repetir l’any vinent i la bona entesa va fer que es comencés a parlar de la possibilitat d’agermanar-se, converses que es varen consolidar l’11 d’octubre de 1992 quan els alcaldes Gerard Costa i Jean Claude Cruveilhe varen signar el compromís a França, i un any més tard a Sant Joan.

Des de llavors s’han succeït estades de veïns i veïnes d’ambdós poblacions, festes i celebracions, però l’aspecte més important i consolidat és l’intercanvi entre l’alumnat de les escoles dels dos pobles, que els permet viure una experiència única, a la vegada que poden practicar l’idioma francès.