TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest dimecres 2 de novembre, el Bicibús s’ha posat en marxa amb dos recorreguts diferents, que han sortit des dels barris de L’Estació i la Coromina del Bac, amb diverses parades per incorporar infants pel camí, i que compta amb onze alumnes inscrits, a més de les persones acompanyants que guien el conjunt. De moment, el Bicibús sortirà cada dimecres lectiu del curs.

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l’Associació Leader Ripollès, l’Associació Canvis en Cadena i la comunitat educativa de l'Institut Escola Mestre Andreu, ha promogut la implantació d’aquest model de mobilitat sostenible a la vila santjoanina.

L’associació que ha dinamitzat el Bicibús a la vila és Canvis en Cadena. Aquesta iniciativa, originària de la comarca d’Osona, ha implantat desenes de bicibusos a diverses poblacions de Catalunya i la tendència segueix en creixement. Per a garantir la seguretat i el correcte funcionament del Bicibús, durant les setmanes prèvies s’ha format a les famílies voluntàries de l’escola que acompanyen als nens i nenes. Per altra banda, tot l’escamot ciclista vesteix armilles d’alta visibilitat per garantir un desplaçament segur.

Consulta els recorreguts, horaris i apunta un infant

Per tal de conèixer els horaris i les línies o apuntar un infant al Bicibús podeu donar-vos d’alta a l’app https://app.bicibus.cat, afegir els infants i entrar al grup de comunicació dels usuaris i usuàries de la línia. També podeu consultar les estadístiques com ara la de la mobilitat reemplaçada. Aquest grup inicial d’onze alumnes ha permès substituir cinc cotxes.

202211 bicibus.png

El model del bicibús es va estrenar al Ripollès amb la posada en marxa de tres línies a Ripoll. La proposta va ser ben acollida per infants i pares i cada divendres connecten els diferents barris de Ripoll amb l’escola Joan Maragall.

L'acció de promoció i difusió del Bicibús s'emmarca en el projecte Energia, Forest i Canvi Climàtic (ENFOCC) de l'Associació Leader Ripollès Ges BISAURA. És un projecte de cooperació que té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics i a la població en general la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, a fi de generar un impacte important als nostres territoris rurals.