TwitterFacebookYoutubeRSS

Pròximament Sant Joan de les Abadesses posarà en marxa un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit que s’ubicarà al carrer de l’arxiver mossèn Masdeu. La iniciativa ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura a través del projecte EnFoCC, amb recursos del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

La posada en marxa del servei és un pas més per ajudar en la necessària transició cap a un model de mobilitat menys contaminant en el que predominin formes de moure’ns més actives (anar a peu o en bicicleta) combinades amb el transport públic i, quan sigui necessari un cotxe de motor, poder llogar un cotxe elèctric compartit. En alguns casos, per exemple, permetrà substituir un dels cotxes d’un nucli familiar que s’utilitza puntualment.

Totes aquelles persones que desitgin fer-ne ús s’hauran de fer sòcies de la cooperativa Som Mobilitat a través del seu web www.sommobilitat.coop (fent una aportació única de 10 €) i s’hauran de descarregar la seva app mòbil, amb la que podran llogar aquest cotxe i els més de 70 que ja estan en servei arreu del territori català.

Per tal de donar a conèixer el servei es farà una presentació oberta a tothom el pròxim dijous 19 de gener, a les 18 hores, a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses on s’ensenyarà el vehicle i el funcionament de l’aplicació.

202301 SOMMOBILITAT 2

La iniciativa s’emmarca en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per impulsar un nou model de mobilitat local que tingui com a prioritat afavorir el desplaçament a peu o els mitjans de mobilitat personal, millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, pacificar la circulació de vehicles al centre de la vila i reduir l’accidentalitat i les emissions contaminants.

 LOGOS SOM MOBILITAT