TwitterFacebookYoutubeRSS

En Gentil i la Isaura, creats l’any 1980 per l’arquitecte i escultor santjoaní Francesc Fajula, estaran absents durant els pròxims mesos per una bona causa. Aquestes figures que representen dos prínceps vinguts de la Toscana seran traslladades al Taller Aglà de Cassà de la Selva on primer seran restaurats i, més tard, replicats.

<

La primera intervenció de restauració servirà per reparar les figures, eliminant elements no originals que es poden haver afegit durant aquests anys per tal de reforçar-los o arreglar-los, consolidant el material que s’estigui desprenent, arreglant fissures… També s’aplicarà una nova pintura per tal que tinguin una imatge el més semblant al dia que es van estrenar.

Aquesta primera actuació permetrà crear un motlle exacte d’en Gentil i la Isaura, i construir-ne unes còpies idèntiques, però alleugerint-ne significativament el pes perquè siguin més fàcils de portar. També se’ls crearà una estructura i es confeccionarà el seu vestuari, joies i complements que duien originalment.

Després del procés, hi haurà dues parelles de gegants i dues parelles de vestits (una rèplica dels primers vestits que van dur, i els que han lluït aquests darrers anys), i es podrà escollir fer ballar els originals o les rèpliques, en funció de les circumstàncies.

En total tindrà un cost de 14.364 €, i l’actuació ha tingut el vistiplau de Francesc Fajula. Està previst que la rèplica estigui acabada i els gegants tornin abans del mes de juliol. Es tracta d’un projecte que busca atraure i consolidar una colla gegantera, després que en aquests darrers anys alguns dels seus membres apuntessin que un pes més lleuger obriria la possibilitat de portar-los a molta més gent. Actualment, tenen un pes de 72 kg en Gentil, i 62 kg la Isaura.

202302 RESTAURACIÓ GEGANTS

Primeres intervencions de restauració al Taller Aglà