TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest divendres 31 de març, el secretari general d’Infraestructures de l’Estat, Xavier Flores Garcia, ha visitat el tram urbà de l’N-260 a Sant Joan de les Abadesses que es veurà millorat gràcies al projecte inclòs en el Pla d’Humanització que està redactant l’Ajuntament i que licitarà el Ministeri de Transports i Mobilitat (MITMA), titular de la carretera. L’objectiu d’aquest pla és millorar la seguretat en la circulació de vehicles i vianants, així com facilitar la mobilitat en general, des del polígon de Cal Gat, fins a la Coromina del Bac.

Les principals actuacions previstes en el projecte seran l’ampliació de les passarel·les per a vianants i bicicletes al Pont Nou mitjançant la construcció de voladissos, ja que avui dia només compta amb dos passos estrets; la millora de la travessia a la zona central de la vila, creant una plataforma única amb paviments diferenciats, amb més passos semaforitzats i millor ubicats per als vianants; l’ampliació de voreres i la disposició d’arbrat a la carretera Camprodon fins a l’encreuament amb la carretera de Santigosa, per millorar els itineraris per als vianants i crear una imatge d’espai més urbà i reduir la velocitat dels cotxes; i un nou accés a la Coromina del Bac per als vehicles que vinguin de la Colònia Llaudet.

Completaran les actuacions el perllongament de la vorera a l’entrada de la vila en sentit Ripoll, des del Pont Nou, fins als jardins de Mirambell i la zona industrial a l’entrada del nucli urbà; i l’ampliació de la parada d’autobusos de Cal Gat amb una zona per aturar-se en sentit Ripoll i un pas inferior perquè les persones puguin travessar amb seguretat, per sota la carretera.

La redacció del projecte de la Humanització de l'N-260 ha tingut un cost de 69.364,92 €, dels quals 25.000 han estat finançats per la Diputació de Girona. El pressupost del projecte, el cost del qual l’assumirà el MITMA, és de més de 3,5 M€ i està previst que sigui licitat a finals del present exercici. El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, i l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, es reuniran a l’Ajuntament a les 17.30 h, visitaran la part de la vila beneficiada de les actuacions, i atendran els mitjans a partir de les 18 h, a la plaça Anselm Clavé.

202303 VISITA XAVIER FLORES 7

Vicenç Vilanova, cap de la demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, mostra uns plànols al secretari, l'alcalde Ramon Roqué i al regidor i director general territorial de Territori, Sergi Albrich

Més de 6,5 M€ per a millorar la mobilitat i afavorir la qualitat de vida

Aquestes actuacions formen part del conjunt de propostes de millora de la mobilitat incloses en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que fou aprovat per l’Ajuntament l’any 2021 i que ha rebut també ajudes d’altres programes d’inversions públiques, com ara el MOVES II, d’IDAE i ICAEN; el de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit; i el DUS5000, del Ministeri de Transició Ecològica. En conjunt s’han obtingut fons, per a l’execució del PMUS de Sant Joan, per un import superior als 6,5 M€.

Aquest conjunt d’ajudes excepcional permetrà millorar la planificació de la mobilitat i fer front a la pressió creixent dels vehicles d’aquestes darreres dècades pel pas de l’N-260 a la nostra vila, atendre les necessitats de mobilitat més segura i eficient de veïns i veïnes, i afavorir el desenvolupament econòmic i social, el benestar i la qualitat de vida en general.

En aquest sentit, entre els mesos de febrer i març d’aquest 2023, s’han dut a terme quatre sessions de participació ciutadana per debatre sobre la mobilitat del trànsit rodat, dels vehicles de mobilitat personal i de vianants a la nostra vila, amb una participació d’unes 25 persones en cada sessió. En aquestes trobades s’han analitzat diferents propostes d’actuacions per solucionar conflictes de mobilitat actuals i les conclusions seran incloses en els projectes que s’estan redactant.

El MITMA anuncia la licitació del projecte de redacció de millora a Ribamala i la colònia Llaudet

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha anunciat la licitació d'un contracte per a la redacció del projecte "Acondicionament de traçat de la N-260 entre els quilòmetres (km) 104,3 a 104,9 i 110,6 a 111,8. Termes municipals de Sant Joan de les Abadesses i Ripoll", a la província de Girona. El contracte tindrà un pressupost base de licitació de 446.369 euros i inclourà l'elaboració d'un projecte de construcció per a la variant del traçat de la carretera N-260 en dos trams diferents. Aquesta actuació inclou la construcció de nous viaductes i l'ampliació de la calçada actual per millorar la seguretat dels usuaris. El contracte també inclourà l'avaluació de l'impacte ambiental. L'import total estimat de les obres és de 9,5 milions d'euros (IVA inclòs).

202303 VISITA XAVIER FLORES 5LOGOS PMUS IA LTRES