TwitterFacebookYoutubeRSS

En els darrers dies, alguns mitjans s'han posat en contacte amb l'Ajuntament consultant els costos dels serveis funeraris després de la construcció del nou tanatori, per verificar una informació que els havia arribat i que apuntava a un augment del 422%. El consistori i l'empresa Àltima us volen oferir les xifres anteriors i actuals per tal que tingueu les xifres reals.

En primer lloc, és important destacar que la sala de vetlles municipal anterior, en tractar-se d’un equipament públic, tenia un cost de 60 euros per utilitzar-la. A aquest preu, s’havia de sumar 205,28 € del túmul refrigerat que és necessari i que oferia Àltima com a funerària. Per tant, el cost per a les famílies per emprar la sala de vetlles antiga era de 229,65 €, i si hi sumem l’IVA corresponent a la part del túmul, el cost total ascendia a 265,28 €.

El nou tanatori és propietat i administrat per una empresa funerària, que ha establert una nova tarifa per fer ús els seus serveis de 250 euros, més l’IVA corresponent, que ja inclou el túmul i altres serveis addicionals que no estaven disponibles en la sala de vetlles del carrer Manigosta, com ara una millor il·luminació, climatització, més espai per als familiars…

Per tant, el servei que s’ofereix, com a sala de vetlla, ha augmentat en 37,22 €. A més, les famílies que vulguin fer una cerimònia, poden fer servir l’oratori, amb un cost addicional de 180 €.

És rellevant destacar que el cost dels serveis que s'ofereixen al nou tanatori s'ha ajustat tenint en compte els costos reals associats als serveis funeraris que es proporcionen, incloent-hi el manteniment, la neteja i la seguretat de l’equipament. A més les noves instal·lacions compten amb una ubicació òptima, en un entorn natural més apropiat. Tot plegat garanteix que les famílies reben un servei de major qualitat, amb més privacitat i tranquil·litat.

Per tant, l'Ajuntament i Àltima volen aclarir que les xifres publicades no són correctes i que el cost real dels serveis funeraris que s'ofereixen al nou tanatori és adequat i proporcionat a la qualitat dels serveis que s'estan oferint. En el cas que ho cregueu necessari, també podeu contactar amb l'empresa funerària per obtenir més informació sobre els serveis que s'ofereixen al nou tanatori.