TwitterFacebookYoutubeRSS

Amb l'objectiu d'impulsar el reequilibri territorial, us convidem a participar en el projecte "Cultura i Patrimoni: Motors per al Reequilibri Territorial". Aquesta proposta busca reunir els coneixements i experiències de diferents municipis a través d'un procés participatiu, aportant una estratègia innovadora per combatre el despoblament rural mitjançant la cultura i el patrimoni. La primera cita, el dimarts 6 de juny de 2023.

L'esperit de la iniciativa és promoure la innovació social i potenciar la capacitat transformadora de les comunitats locals. Per aconseguir-ho, es busca fomentar la cooperació entre les entitats i els agents de la cultura i el patrimoni en àmbits rurals, amb l'esperança d'identificar oportunitats que poden servir de base per a definir projectes que contribueixin a la diversificació cultural en àrees no urbanes.

La primera línia d'acció d'aquest projecte es tradueix en un procés participatiu de dinamització comunitària en 10 municipis. Comença amb la segona sessió participativa a Sant Joan de les Abadesses el dimarts 6 de juny de 2023 a les 18 hores. La sessió, que es realitzarà al Palau Abadia (C/ Bisbe Soler, 9), estarà conduïda per Júlia Albós, antropòloga, amb el suport de personal tècnic de l'Institut Ramon Muntaner.

Aquest projecte està impulsat per l'Institut Ramon Muntaner i la sessió està organitzada conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès. Animem a tots els residents a participar en aquesta sessió per ajudar a identificar i preservar el patrimoni únic de Sant Joan de les Abadesses.

cartell de la presentació