TwitterFacebookYoutubeRSS

Tulipes brodades, una obra teatral sobre l’èpica de la lluita entre dones

La companyia La Fogona, de Vallfogona de Ripollès, escenificarà a Sant Joan de les Abadesses Tulipes brodades, basada en l'obra teatral La més forta d'August Strindberg, en versió catalana de Josep Palau i Fabre i Hillevi Melgren i adaptada i dirigida pel manlleuenc Jacint Sala.

Narra la trobada entre dues dones en una cafeteria la vigília de Nadal. Encarnen l'esposa d'un marit que el públic no coneix i l'amant d'aquest, interpretades per Montse Guix i Anna Santanach, a més d'un tercer personatge que interpreta Glòria Vilanova. Tulipes brodades és, paradoxalment, un monòleg: un sofisticat duel d'actrius en què una no deixa de parlar mentre l'altra no diu res. Amb un text precís, brutal i anihilador, l'obra discorre en un anar i venir de confessions i acusacions de l'enganyada, que vol demostrar com n'és de forta malgrat la intromissió en la seva vida de parella. S'estableix una agresta relació de competència en què l'amant, que no diu res, es fa tan necessària com la traïda. I és que només contraposant-se a ella, a l'altra, el monòleg pren sentit.

Val a dir de l'adaptació de Jacint Sala que va un pas més enllà. Amb tres actrius en escena que es tornen els papers, descobrim que unes mateixes paraules poden ser molt diferents segons si la dona que les pronuncia és assenyada, espontània o bé lasciva. És aquesta lluita de poders la que fa de Tulipes brodades un complex exercici d'interpretació.

L'obra es podrà veure el pròxim dissabte 10 de març de 2018, a les 20 hores, al Palau de l'Abadia, en un format molt íntim, on només hi haurà espai per a 30 persones com a públic. L'entrada és gratuïta però cal fer reserva prèvia abans del dia 5 de març.

201802-cartell-tulipes

 

0
0
0
s2sdefault