TwitterFacebookYoutubeRSS

Conferència 'Monges enfront el poder' a càrrec de Teresa Forcades i Irene Brugués

El diumenge 18 de març, a les 12.30 h, al Palau de l'Abadia, la monja i teòloga Teresa Forcades i la historiadora i arxivera Irene Brugués oferiran la conferència Monges enfront el poder. De l'expulsió de les monges de Sant Joan a la destrucció del monestir d'Helfta.

La ponència parlarà, d'una banda, sobre l'expulsió i extinció l'any 1017 del monestir femení de Sant Joan de les Abadesses i, de l'altra, de l'experiència monàstica a la segona meitat del segle XIII de Santa Gertrudis d'Helfta i la destrucció del seu monestir. La conferència s'emmarca dins els actes "Mil anys d'absència", que commemoren els mil anys de l'emissió de la butlla del papa Benet VIII, amb la qual s'extingí la comunitat femenina del monestir de Sant Joan, el primer cenobi femení dels comtats catalans.

Irene Brugués és la responsable del Servei d'Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF). Llicenciada en història, màster en Ciències de l'Antiguitat i Edat Mitjana i graduada en Arxivística, Brugués oferirà la conferència juntament amb Teresa Forcades, monja de l'Ordre de San Benito, llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona, especialitzada en Medicina Interna per la Universitat Estatal de Nova York i màster en Teologia Protestant per l'Universitat de Harvard.

Cartell Monges enfornt el poder agenda1

 

0
0
0
s2sdefault