fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

VI Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses

El pròxim diumenge 18 d'octubre, la plaça Clavé de Sant Joan de les Abadesses acollirà la sisena Fira de la Carbassa organitzada pels Carbassaires de Sant Joan. Durant tot el dia hi trobareu parades de productes relacionats amb la carbassa, degustacions, demostracions i el concurs de carbasses grans. Un conjunt de propostes al voltant d'aquest fruit de tardor que amaga tantes varietats, formes, mides i colors diferents. 

Es tracta d’una fira consolidada, tot i que només se n’han celebrat cinc edicions, que cada any atrau més visitants, i que té com a principals protagonistes exemplars de carbassa de mides extraordinàries que competeixen per ser els més pesats. Enguany el guanyador s’endurà 400 dels 1300 euros que es repartiran segons les diferents categories (hi haurà 1r, 2n i 3r premi absolut, i premis a la carbassa local i comarcal més grans, i a la carbassa més original). El rècord de carbassa més pesada continua en 454.4 kg des de l’any 2014, per un exemplar de l'Alcora, a la comarca castellonenca de l'Alcalatén (València).

FIRA DE LA CARBASSA - diumenge 18 d'octubre

De les 7.30 fins a les 11 h
Arribada de les carbasses, verificació i pesada. Instal·lació de les parades dels agricultors i artesans

A partir de les 11 h
Obertura de la VI Fira de la Carbassa, tastets gastronòmics, degustació de crema de carbassa a càrrec de La Teuleria, taller d’artesania adreçat a nens i nenes i demostració de l'art de fer escultures amb carbasses

A partir de les 16 h
Taller de cuina amb carbassa adreçat a nens i nenes i demostració de l'art de fer escultures amb carbasses

A les 18 h
Lliurament de premis del concurs de carbasses grans

Totes les activitats es faran a la plaça Anselm Clavé. Les parades romandran obertes tot el dia i hi haurà servei de bar i entrepans.

 

201510-FIRA-CARBASSA