fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Inauguració dels actes en homenatge a Salvador Moreno en el centenari del seu naixement

Inauguració dels actes en homenatge a Salvador Moreno en el centenari del seu naixement

Aquest dissabte 14 de maig es donarà el tret de sortida dels actes en homenatge del músic i artista mexicà Salvador Moreno Manzano (Orizaba, Mèxic, 1916 — Ciutat de Mèxic, 1999) que es faran tant a Sant Joan de les Abadesses, com a Barcelona. Moreno va tenir una relació estreta amb Catalunya -especialment amb Barcelona i amb el nostre poble-, on va residir-hi des de 1955 i fins poc abans de morir. Es va formar a Mèxic amb Carlos Chávez i, més tard, amb Cristòfor Taltabull. Entre el seu repertori hi trobem lieder i peces per a piano. És autor de l'òpera Severino (1961), amb què va debutar el tenor Plácido Domingo al Liceu el 1966. Va treballar intensament en la promoció cultural hispanomexicana. Va formar part, entre d'altres, de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, i va fer exposicions de pintura a Mèxic, Barcelona i Sant Joan de les Abadesses. També fou l'impulsor dels primers actes en homenatge al músic santjoaní Jaume Nunó, autor de la música de l'himne mexicà. 

Presidiran l'acte el Cònsol de Mèxic Fidel Herrera Beltrán i l'alcalde Ramon Roqué, i es comptarà amb la presència de l'Ambaixador Edmundo Font, ex-Cònsol General de Mèxic a Barcelona i del Dr. Ulises Cortés. També intervindrà l'escultor santjoaní Francesc Fajula.

Entre els actes que ja hi ha confirmats cal destacar un concert dirigit per Walter Petersen i una conferència a càrrec de la musicòloga Enid Negrete a la Biblioteca de Catalunya (14 de juny), així com dos concerts de la soprano mexicana Lucía Salas els dies 24 i 27 de setembre a Sant Joan de les Abadesses i a la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona, respectivament


Dissabte 14 de maig de 2016 - 19 h
Inauguració dels actes en homenatge a Salvador Moreno Manzano en el centenari del seu naixement
Palau de l'Abadia - Sala Abat Arnau de Vilalba


 agenda-salvador-moreno