TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • L’Alberg Ruta del Ferro celebra 10 anys acollint una trobada internacional de xarxes d’albergs dins del projecte d’intercanvi

L’Alberg Ruta del Ferro celebra 10 anys acollint una trobada internacional de xarxes d’albergs dins del projecte d’intercanvi

Membres de les xarxes d'albergs d'Anglaterra i Gales, Holanda, Alemanya, Croàcia, Eslovènia, República Txeca, Islàndia, Noruega, de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), de la Red Española de Albergues Juveniles (REAJ), i de Hosteling International -associació que compta amb albergs a tot el món- seran a Sant Joan de les Abadesses els dies 20, 21 i 22 d'octubre per fer la reunió anual del projecte d'intercanvi juvenil que l'alberg santjoaní va iniciar l'any 2011.

La iniciativa, que ha tingut un creixement constant any rere any i una gran repercussió des que va fer les seves primeres passes, proposa fer una estada en un alberg estranger a treballadors d'albergs i a joves catalans en el cas dels allotjaments participants de la xarxa Costa Brava i Pirineu de Girona, per tal de conèixer altres formes de treballar, a més de conèixer i millorar altres llengües. A la trobada es farà una avaluació dels intercanvis fets aquest any, es treballarà en el pla estratègic per al 2017 i en la definició de les places que s'oferiran aquell curs. Les sessions de treball es faran els dies 20 i 21, i el 22 hi haurà una taula rodona amb representants de l'alberg santjoaní, del XANASCAT, del REAJ i de Hosteling International, a més de diversos representants institucionals. També han estat convidats a les jornades, agents implicats en la promoció i difusió turística i d'activitats de lleure. El dissabte 22, a més, també hi haurà una jornada de portes obertes i activitats adreçades a infants.

Desè aniversari de l'Alberg Ruta del Ferro
Després de les trobades fetes a Londres i a Hamburg, Sant Joan de les Abadesses pren el relleu com a seu del meeting aprofitant l'efemèride dels 10 anys de la creació de l'alberg municipal. Es tracta d'un allotjament que té una nota de satisfacció molt alta entre els seus usuaris, i que ha estat clau a l'hora de promoure el turisme i l'economia local a través de les estades escolars, familiars o de grups que busquen un punt a la comarca per gaudir de l'oci actiu, aprofitant especialment el binomi via verda-alberg. També ha estat un complement per al creixement d'activitats d'entitats de la vila com les proves esportives Emmona, Taga 2040 o el Trial de Santigosa, de fires i del festival Clownia.

Tot i les circumstàncies econòmiques de crisi que l'han acompanyat quasi des de l'inici, ha mantingut una mitjana anual de 8.000 pernoctacions. La direcció de l'alberg té com a fita ampliar aquesta xifra fins a les 10.000, i per fer-ho està treballant en un nou projecte d'intercanvi escolar internacional, i en la millora de les seves infraestructures amb la instal·lació d'una cuina i una petita bugaderia per a ús dels usuaris, entre d'altres. La idea d'afegir aquests serveis ha sorgit, precisament, de les experiències dels intercanvis, ja que s'ha observat que són quasi imprescindibles en la majoria d'albergs internacionals, però són poc habituals al nostre estat.

2016-ALBERG-X-ANYS

 

0
0
0
s2sdefault