TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • L’humor de Pep Plaza i la música de Pachawa Sound, La Sra. Tomasa i Thug Life enceten la Festa Major

L’humor de Pep Plaza i la música de Pachawa Sound, La Sra. Tomasa i Thug Life enceten la Festa Major

L'actor, humorista i imitador Pep Plaza tornarà a actuar a Sant Joan de les Abadesses durant la Festa Major. Ho farà divendres 8 de setembre, el primer d'una celebració que durarà cinc dies, fins al dimarts 12 de setembre. Divendres, a més de riure amb el repertori d'imitacions d'aquest actor, d'entre d'altres, Polònia i Crackòvia, els santjoanins i santjoanines també gaudiran dels concerts de l'Entrevoltes 2017, organitzat pel Jovent Actiu Santjoaní (JAS). Els caps de cartell d'enguany són el grup La Sra Tomasa. A més de la seva salsa i del seu mestissatge, també podrem ballar amb Pachawa Sound i les versions de Thug Life.

DISSABTE 9 DE SETEMBRE
La novetat principal de la festa enguany és el canvi d'horari de la trobada gegantera que, en comptes de fer-se durant la tarda, començarà a les 11 h del matí. A més, la plantada i l'inici de la cercavila es farà des de la plaça Barcelona. A més d'això, dissabte es farà un dinar oficial de germanor, a més d'un acte oficial, amb motiu del 25è aniversari de l'agermanament amb Le Palais Sur Viene, que assistiran a la festa per primera vegada. Les tradicionals Serenates al campanar del monestir (que es pot veure a través d'una projecció des del claustre), una audició de sardanes i el ball amb Pa d'Àngel, Albercocks i l'Orquestra Maribel, tancaran la jornada en què també hi haurà la inauguració de l'exposició de bonsai, festa de l'escuma, tir al plat, i l'estrena del CE Abadessenc al seu camp en el segon partit del grup 1 de 2a Catalana. El seu rival serà l'UE Caldes de Malavella, i el guanyador, a més dels tres punts, s'endurà el 2n Trofeu "Barra Jove".

DIUMENGE 10 DE SETEMBRE
L'Ofici Solemne i la Sardana d'Honor -que enguany estarà dedicada a Anselm Freixa Gay, Albert Julve Darné i Ramon Casals i Colomer- marcaran l'inici del dia central de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses. A la tarda, es farà el tradicional Ball dels Pabordes, element festiu patrimonial d'interès nacional, en què s'estrenaran els balladors Miquel Alvarado, Jordi Vilalta i Laura Dalmau. Després d'una audició de sardanes que es farà després del ball, la festa seguirà, ja de nit, amb el duo Notes d'Or i, més tard, amb l'Orquestra Venus, Fluor Party, i els DJ Adrià Ortega i Mon Dj.

DILLUNS 11 DE SETEMBRE - DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
L'ofrena floral a la corona del comte Guifré, fundador del Monestir de Sant Joan de les Abadesses i de la dinastia nacional catalana, serà l'acte central de la Diada Nacional de Catalunya al poble. Les sardanes seran les protagonistes de la jornada, que també comptarà, novament, amb el Ball dels Pabordes i amb un concert de nit amb el duo Leo i Rosamari, i amb les orquestres Montgrins i Montecarlo. Com és habitual, a les cinc de la matinada, es farà la Diana Florejada i el Ball de Pijama.

DIMARTS 12 DE SETEMBRE
Noves audicions de sardanes, el dinar popular a la font del Covilar, una activitat per a totes les famílies que comptarà amb jocs per als infants i la Bogeria, una festa en què els veïns tiren aigua des dels balcons a una cercavila de participants, clouran cinc dies de Festa Major, això sí, no sense abans haver ballat la Sardana Llarga i els tradicionals focs artificials que es poden veure des del Pont Nou. Els tiquets per assistir al dinar popular al Covilar es poden adquirir fins al dia abans, a l'Oficina de Turisme.

FESTA-MAJOR-png

 

0
0
0
s2sdefault