TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • El Pla General d’Ordenació Urbana de 1987 serà el protagonista del monogràfic de Festa Major

El Pla General d’Ordenació Urbana de 1987 serà el protagonista del monogràfic de Festa Major

Enguany fa 30 anys que es va aprovar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Sant Joan de les Abadesses (1987), el primer fet en democràcia, i que va ser reconegut pel Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme de llavors amb el Premi Nacional d'Urbanisme, junt amb altres plantejaments desenvolupats a la resta de l'estat. És per aquest motiu, que l'Ajuntament ha decidit dedicar-li el monogràfic de Festa Major.

 Carme Ortiz, doctora en Història de l'Art, ha estat l'encarregada de recollir alguns fets, testimonis, evidències i interessos d'aquella planificació, situant-la en el context històric d'aquella època, fent un recorregut visual per alguns dels indrets afectats pel PGOU, i fent, també, una reflexió de cara al futur. Les fotografies actuals són d'Anna Pagespetit, i el disseny és de Jordi Canelles.

Aquest dissabte 2 de setembre se'n farà la presentació, a les 18 hores, al Palau de l'Abadia. L'acte comptarà amb Carme Ortiz, l'autora, a més de Montserrat Tallant, regidora de Cultura.

El monogràfic de Festa Major és una publicació que s'edita anualment des de la dècada dels anys 60, i que dóna a conèixer diferents estudis i treballs de recerca sobre la vila. Té una tirada de prop de 2500 exemplars i es fa arribar a cada domicili de forma conjunta al programa d'actes de la festa. La seva llarga tradició fa que el monogràfic sigui un objecte de col·lecció entre la majoria de santjoanins i santjoanines.

201708 MONOGRAFIC FM

 

0
0
0
s2sdefault