fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Els cultivadors més destacats se citen a la Fira de la Carbassa

Els cultivadors més destacats se citen a la Fira de la Carbassa

El pròxim diumenge 22 d'octubre Sant Joan de les Abadesses donarà la benvinguda a la tardor amb la VIII Fira de la Carbassa. Durant tot el dia, a la plaça Clavé, hi haurà parades de productes relacionats amb la carbassa, tallers adreçats a infants, degustacions, plats cuinats allà mateix, demostracions... La cita es va consolidar de pressa en poques edicions i s'ha convertit en un referent en l'àmbit nacional i els cultivadors més destacats de l'estat hi solen acudir amb els exemplars més grans d'aquell any. L'octubre passat s'hi va poder veure la carbassa que va trencar el rècord estatal. Va pesar 614,5 quilograms i venia de Cantalobos (Osca).

La jornada començarà d'hora, a 2/4 de vuit del matí, en què arribaran els participants al concurs de carbasses grans, que les verificaran i pesaran per establir la classificació. Hi haurà 1300 € en premis, entre les tres més pesades, a més dels exemplars més grans en l'àmbit local, comarcal, i a la carbassa més original. A partir de les onze del matí ja estaran exposades i s'obriran les parades de la fira, que hi seran durant tot el dia. Entre les activitats hi destaca la degustació de crema de carbassa del restaurant La Teuleria, un taller de cuina adreçat a infants, i una demostració de l'art de fer escultures amb carbasses a càrrec de l'escultora Xiu Duset. També hi haurà servei de bar i entrepans. Com a novetat, el Grup Fotogràfic Abadesses ha organitzat un concurs que premiarà les millors instantànies fetes durant la jornada.

Com l'any passat, s'espera l'assistència d'autocaravanes, ja que s'habilitaran 200 places i s'organitzarà activitats per aquelles persones que ja arribaran al nostre poble el divendres o dissabte. En l'anterior edició, varen venir prop de 150 vehicles d'aquest tipus.

Es tracta d'una activitat organitzada per l'associació Carbassaires de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Diputació de Girona, la Unió de Botiguers, Salvat Pastissers, La Teuleria, el Grup Fotogràfic Abadesses i la Cervesa Artesana Minera, a més del suport de voluntaris, firaires, cultivadors i artesans, que han fet possible la consolidació d'aquesta cita en el calendari de fires i mercats del Ripollès.

201710-Cartell-VIII-Fira-de-la-Carbassa-2017---Sant-Joan-de-les-Abadesses

201710-DIPTIC INTERIOR-VIII-Fira-de-la-Carbassa-2017---Sant-Joan-de-les-Abadesses