fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Mes culinari de la vedella al Ripollès del 9 de juny al 9 de juliol

Mes culinari de la vedella al Ripollès del 9 de juny al 9 de juliol

 
El passat dilluns dia 9 de juny, a les 18:30h, va tenir lloc al Restaurant la Teuleria de Sant Joan de les Abadesses, la presentació del mes culinari dedicat a la vedella al Ripollès. L'acte es va obrir amb una xerrada que portava per títol "La vedella al Ripollès", on els ponents de la xerrada eren productors de vedella i el gerent de la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus. Entre els productors de vedella del ripollès, hi havia Enric Camprubí, com a ramader i comercialitzador de Vedella Rosada, Ramon Carbonell i Jaume Morera, com a president i secretari de l'Associació de Ramaders del Ripollès, i Jordi Carbonell, com a ramader de vedella ecològica certificada pel CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).
La xerrada va donar pas a una Taula Rodona on, en aquest cas, els ponents eren restauradors de la comarca i de comarques veïnes, els quals donaven la opinió sobre la cuina de la vedella i les característiques d'aquesta. Entre els restaurants presents a la taula rodona, podiem trobar el Restaurant fonda Xesc de Gombrèn, La Piazzeta de Ripoll, el Restaurant Les Cols d'Olot, el Restaurant els Casals de Sagàs i el Restaurant els Caçadors de Ribes de Freser.
Per acabar la vetllada, es va realitzar un tastet de vedella realitzat per diferents cuiners de la comarca.
Durant tot aquest mes de juny i fins al 9 de juliol, es podran degustar diferents plats de vedella del Ripollès en diferents restaurants de la comarca.