TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • L’Espai Art l’Abadia exposa l’obra de Salvador Juanpere

L’Espai Art l’Abadia exposa l’obra de Salvador Juanpere

Salvador Juanpere (Vilaplana, 1953), un dels artistes més significatius de l'anomenada "nova escultura catalana" contemporània, exposarà prop d'una desena d'escultures de marbre i bronze, impressió sobre feltre i fusta a l'Espai Art l'Abadia del Palau de l'Abadia.

Juanpere va iniciar la seva trajectòria artística als anys vuitanta. En els darrers anys, el seu treball s'ha desplaçat cap a una explícita conversió de la mateixa tasca escultòrica en el tema central de la seva obra; i així, peanyes, encluses, palets o caixes d'eines esdevenen objectes poetitzats, sovint reelaborats amb materials nobles. És el cas de la instal·lació Gli instrumenti dell'arte (2005), que es podrà veure a Sant Joan, on mostra una reproducció feta amb fusta dels estris que més fa servir juntament amb fragments i restes d'obres anteriors. L'obra de Juanpere és, de fet, una reflexió sobre el mateix ofici escultòric, els processos i mètodes i l'experiència de trobar-se davant dels materials. Per això, en la seva obra s'hi sol trobar una mirada còmplice a un seguit d'artistes i obres que han exercit una influència sobre ell.

 A la mostra de Sant Joan de les Abadesses, anomenada "...cert fenomen que anomenem escultura" hi haurà exposades: Successió de Fibonacci, Qüestions d'escultor, Constel·lació de l'escultor, Origen, Equació Bernini, Motor-cor, Escultura i llenguatge, El taller de l'escultor, Gli strumenti dell'arte i L'idée... La inauguració es farà el dissabte 12 de maig, a les 18 hores, i es podrà visitar fins al 15 de juliol.

L'Espai Art Abadia ofereix una programació regular d'exposicions de creadors contemporanis amb una sòlida trajectòria. L'espai d'exposició està situat al claustre del Palau de l'Abadia, on l'art dels segles XIV i XV conviu amb l'art contemporani. Les mostres es poden visitar en horari de l'Oficina de Turisme, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 h, i els diumenges, de 10 a 14 h.

Del 12 de maig al 15 de juliol de 2018
Inauguració dissabte 12 de maig – 18 h
"...cert fenomen que anomenem escultura", exposició de Salvador Juanpere
Espai Art l'Abadia – Palau de l'Abadia

L'exposició romandrà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Diumenges, de 10 a 14 h.

201805-cartell SALVADOR JUANPERE

 

0
0
1
s2smodern
Comparteix Sant Joan
0
0
1
s2smodern