TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Mallerengues i ratpenats també seran protagonistes de la Festa de l’Arbre

Mallerengues i ratpenats també seran protagonistes de la Festa de l’Arbre

El pròxim diumenge 13 de maig, a partir de les 10 hores, els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Escola Mestre Andreu seran els encarregats de guiar els santjoanins i santjoanines en un recorregut pel poble per donar a conèixer els trets més representatius dels arbres que podem trobar en l'entorn natural del poble. Prèviament, els alumnes han estat coneixent les espècies i les seves característiques a l'aula, amb la guia del biòleg Xavier López de l'empresa Educa Viladrau. També han rebut l'ajuda dels alumnes de 4t d'ESO del mateix centre, que els han ajudat en l'elaboració de les fitxes que els ajudaran a posar en públic els coneixements adquirits, en públic. A més, enguany també han elaborat caixes niu per a ratpenats i mallerengues a l'assignatura de tecnologia, tenint en compte les vicissituds de cada espècie, i han après en quins indrets col·locar-les perquè aquests animals voladors les puguin utilitzar.

A més de tota aquesta feina que posaran en comú diumenge, els alumnes també han elaborat unes fitxes per a l'aplicació EDULOC, una eina en línia que permet geocalitzar i consultar la informació a través d'un navegador o del telèfon mòbil. Després del recorregut, hi haurà un vermut gratuït per als infants i per a tothom qui els acompanyi durant el matí. La sortida es farà a les 10 hores, des de la plaça de l'Abadia.

Els alumnes de Primària ja van celebrar la seva pròpia festa
Fa uns dies, ja es va celebrar la festa de l'arbre a Primària on els alumnes de 4t varen aprendre les característiques de la fauna autòctona i de l'arbrat a través de jocs i activitats guiades amb els membres del Centre d'Educació Ambiental Alt Ter. Totes les activitats de la Festa de l'Arbre han estat organitzades conjuntament entre les regidories de Cultura i Medi Ambient, i el professorat i la direcció del centre educatiu.

La Festa de l'Arbre a Sant Joan va ser una de les primeres a fer-se a l'estat espanyol i la primera a fer-ho amb caire educatiu i amb voluntat de tenir continuïtat. La primera edició va celebrar-se el 23 de març de 1899, impulsada pel mestre Josep M. Andreu. Andreu li va inculcar aquest esperit educatiu que l'enginyer forestal català Rafel Puig va proposar al 1r Congrés de Silvicultura que es va fer a París, ànim que s'ha mantingut fins als nostres dies. De fet, Sant Joan un dels pobles amb més nombre d'espècies d'arbres per habitant de Catalunya, amb més de 70 espècies d'arbres i prop de 40 d'arbust, que és herència de la creació d'enjardinaments per part del mestre paisatgista Joan Mirambell -un dels més reconeguts i innovadors d'aquesta especialitat- a principis dels anys trenta, quan a la majoria de poblacions no es tenien en compte aquests aspectes.

201805-Cartell-festa-de-larbre-2018

0
0
0
s2sdefault