fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Reconeixement als comerços centenaris santjoanins

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i la Unió de Botiguers, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, faran un reconeixement als establiments del poble que ja sumen més de 100 anys. L'acte es farà el dissabte 15 de desembre a les 19 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i comptarà amb les intervencions breus de Ferran Miquel, regidor de Turisme i Comerç; Josep Garriga, autor del monogràfic de Festa Major Anem de Botigues, dedicat al comerç local; Eduard Campderrich, cap d'estudis de Formació Professional de l'Institut Garrotxa; Raquel Tarré, presidenta de la Unió de Botiguers, Domènec Espadaler, president de la Cambra de Comerç de Girona; Muntsa Vilalta, directora general de Comerç i l'alcalde Ramon Roqué Riu. També hi haurà una ponència a càrrec de Marta Sendra, cap de la Unitat de Subvencions i Promoció Territorial de Comerç, anomenada Els reptes del comerç a l'actualitat. L'acte acabarà amb l'entrega dels diplomes als comerços centenaris, per part de l'alcalde i la directora general de Comerç.

A més a més d'aquesta jornada, i en les pròximes setmanes, el consistori també instal·larà unes plaques commemoratives davant dels comerços reconeguts, que s'han forjat a l'Institut Garrotxa gràcies al Programa E+E de col·laboració Escola-Empresa.

Prèviament a l'acte, també hi haurà diverses sessions de treball amb Eudald Castells, delegat comarcal de la Cambra de Comerç i Josep Pascal, secretari general de la Unió Intersectorial del Ripollès, per analitzar la problemàtica del comerç al Ripollès i proposar projectes per a dinamitzar-lo. També es farà una reunió amb membres de la Unió de Botiguers de Sant Joan de les Abadesses.

Els establiments que rebran el reconeixement són Cafè Centre Catòlic, Rellotgeria Casademunt, Rellotgeria Roqué, Estanc Tarré, la Taverna del bon vi, Carnisseria Dial, Queviures Ca la Irene, Pastisseria Can Salvat, Pastisseria Can Vergés, Casa comerç Tatxé, Comerç, vi i grans Tarré, Menjars Can Rudes, Forn de pa Roma. Aquests tretze comerços n'hi ha dos que han cessat la seva activitat recentment, però també rebran el mateix tracte que els altres perquè la iniciativa s'havia d'haver celebrat fa uns mesos, però va ser impossible per la situació política i social actual.

Cartell-comercos-centenaris