fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Recital de poesia "El Ter, un riu de paraules"

L’espai entre el pont Nou i el pont Vell de Sant Joan de les Abadesses es convertirà en un escenari en el qual els actors del SAT Teatre Centre hi recitaran versos i poesia amb el Ter com a fil conductor i amb el soroll de l’aigua com a leitmotiv. Es tracta d’un espectacle que recollirà obra dels poetes i escriptors locals Josep Picola, Joan Baptista Bertran, Josep Esteve i Gerard Sala (en aquest últim cas, també amb obra pictòrica) que han estat inspirats pel riu, però també d’altres autors catalans com Jacint Verdaguer, Miquel Martí i Pol, Santiago Rusiñol o Narcís Comadira, entre d’altres.

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Consorci del Ter, que va proposar al grup de teatre santjoaní, i que aquest ha decidit traslladar físicament a la llera del riu. Hi participaran els rapsodes Grisel·la Dial Pujol, Gisel·la Solà i Ricard Soler Roger, amb la col·laboració de l’actor Lluís Soler, sota la direcció de Maria Cullel, Josep Garriga, Blanca López i Marcel Miquel, i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. El Ter, un riu de paraules s'emmarca en l'acord de col·laboració entre el Consorci del Ter i Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter. Es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut. Just en aquest punt de Sant Joan de les Abadesses -que molts descobriran per aquesta representació- hi passen alguns dels itineraris al voltant del riu que han revaloritzat el Ter a l’entorn del nucli urbà, lloc de passeig de veïns i veïnes i visitants.

La lectura es farà el divendres 9 d’agost, a les 22 hores, és gratuïta, i s’ha inclòs dintre del 24è Festival del Comte Arnau. L’accés es fa des de la baixada del pont Vell, a l’alçada de les Cinc Fonts.

201908 UN RIU DE POEMES

LOGOS TER