TwitterFacebookYoutubeRSS

Un total de 171 usuaris únics han utilitzat el servei de préstec de la Biblioteca Municipal Josep Picola el passat 2019, segons dades del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, que ha publicat les dades estadístiques de la seva xarxa corresponents a l’any passat. D’aquest informe també se’n pot extreure que hi ha 29 usuaris que utilitzen sovint el servei de préstec (15 vegades o més), i 16 d’aquests ho fan regularment (20 vegades o més). En total, s'han rebut 7,865 visites.

Segons dades de la mateixa biblioteca municipal, una mitjana de prop de 32 veïns i veïnes (16 infants i 16 adults), varen utilitzar els serveis de la biblioteca diàriament durant l’últim any. En total, durant l'any 2019 la biblioteca ha registrat 7.865 usos, un 50,6% dels quals eren de menors de dotze anys. Hi ha hagut 1.860 préstecs i en total s'han fet 96 carnets nous

D’altra banda, es varen rebre 153 obres i se’n varen enviar 113 més a altres centres gràcies al préstec interbibliotecari, que permet demanar gratuïtament llibres dels quals no se’n disposen exemplars a la teva biblioteca de referència, i que arriben en pocs dies. Durant aquest mateix període s’han adquirit 875 llibres nous i DVDs. La novel·la més prestada de 2019 va ser la catalana Més que ràbia, d'Emili Bayo, mentre que entre el públic infantil i juvenil els més llegits varen ser els manga de Bola de Drac, d’Akira Toriyama, i el conte El pingüí perdut, de Claire Freedman.

202001 baner biblioteca dades2019

DADES DEL 1r SEMESTRE DE 2019 / DADES DEL 2n SEMESTRE DE 2019

Més activitats i nova pàgina web
La Biblioteca Municipal Josep Picola, amb l’objectiu d’ampliar el seu servei i utilitat per als vilatans i vilatanes, l’any passat va començar a oferir més activitats regulars a les seves instal·lacions, adreçades a tots els públics. Entre les tretze propostes que s’han dut a terme, hi havia una degustació de formatges, contacontes, tallers de treballs manuals o un taller d’escriptura creativa. L’alumnat de l’IE Mestre Andreu, d’altra banda, ha visitat 20 vegades la biblioteca durant l’horari lectiu, en un projecte que té com a finalitat despertar l’interès per la lectura entre els infants.

Per últim, s’ha renovat la pàgina web de la biblioteca, a la qual es pot accedir des de http://biblioteca.santjoandelesabadesses.cat. La nova versió té un apartat de novetats destacades, notícies, agenda d’activitats, es pot consultar l’horari i la ubicació, es pot accedir al catàleg en línia, al servei de préstec de llibres digitals eBiblio, i un espai on els mateixos usuaris recomanen llibres als altres.

2020 ACTIVITAT BIBLIO 1Proposta de contes vivencials, adreçada a infants