TwitterFacebookYoutubeRSS

201409-PORTADA-MONOGRAFIC-WEBEl pròxim dissabte 6 de setembre, a les 18 h, es farà públic i es presentarà el monogràfic de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses, que enguany està dedicat en un dels elements patrimonials arquitectònics més importants de la vila: el Palau de l'Abadia. A més, també es presentarà una guia que proposa una visita a aquest edifici i al seu entorn.

Monogràfic de Festa Major
D'una banda, el llibret del monogràfic repassa el context històric de la seva construcció, els usos que ha tingut (des de l'ús original com a residència de l'Abat a oficina de turisme, passant per caserna militar), les intervencions de protecció i restauració, i l'interès històric i arquitectònic d'aquest monument catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional pel Departament de Cultura de la Generalitat, l'any 2013.

El monogràfic de Festa Major és una publicació que s'edita anualment des de l'any 1921 i que dóna a conèixer diferents estudis i treballs de recerca sobre la vila. Té una tirada de prop de 2500 exemplars i es fa arribar a cada domicili de forma conjunta al programa d'actes de la festa. La seva llarga tradició fa que el monogràfic sigui un objecte de col·lecció entre la majoria de santjoanins i santjoanines.

 

Guia del Palau de l'Abadia
La guia i uns elements informatius que s'han instal·lat a diferents punts del Palau i el seu entorn proposen als visitants fer un recorregut per l'edifici i aprendre'n la seva història i valor arquitectònic, i també el del seu entorn i paisatge: el Molí Petit, el Corral, la plaça de l'Abadessa Emma, el Portal de Sant Joan, la capella de Sant Miquel de la Infermeria, el Taga, Sant Amand..., així com la història d'alguns personatges importants en el seu desenvolupament.

El text del monogràfic i la guia del Palau de l'Abadia, editats per l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, han estat escrits per Joan Ferrer, director de l'Arxiu Històric de Girona i responsable de l'Arxiu del Monestir de Sant Joan de les Abadesses. El disseny de les dues iniciatives és del també santjoaní Jordi Canelles. La presentació comptarà amb el presència dels autors i de la regidora de Cultura, Montserrat Tallant.

Per a més informació:
Presentació del monogràfic de Festa Major: 'Allò que el vent s'endugué'