TwitterFacebookYoutubeRSS

foto orquestra bona sortCom és costum, un espectacle teatral donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses, just abans del correfoc. Enguany, el divendres 12 de setembre, a les 22h, el Teatre Centre acollirà el concert de l'Orquestra de la Bona Sort i la projecció del documental Àngels a Berlín, del santjoaní Ferran Llagostera.

Es tracta d'un grup musical semiprofessional molt especial format per persones amb transtorns mentals que utilitzen la música per expressar-se i així saltar-se les dificultats expressives que tenen a l'hora de comunicar-se i fer-se comprendre. Es tracta d'un projecte del centre de dia per a malalts mentals d'El Molí d'en Puigverd de Palafolls (Barcelonès), que va néixer l'abril de 2003.

Amb l'orquestra han aconseguit una integració social a través de la música, a la vegada que compleixen una funció terapèutica amb resultats sorprenents. L'esforç creatiu d'aquest grup i el fenomen comunicatiu té com a punt culminant les seves actuacions davant d'un públic, moment en què es crea un ambient únic.

L'orquestra està composta per bateria, baix, teclat, guitarra elèctrica, guitarra flamenca, percusions, cantants solistes i cor. Interpreten tot tipus de cançons, la majoria de les quals es poden ballar, i moltes que han estat creades pels pacients, que expressen el seu món personal.

Fragments de vídeo enregistrats durant el viatge i les actuacions a Berlín

Àngels a Berlín, del director santjoaní Ferran Llagostera
Abans de l'actuació de l'orquestra es projectarà el documental Àngels a Berlín, on el director santjoaní Ferran Llagostera explica la història de l'orquestra i ens ensenya la gira que el grup va fer a Berlín el març de 2012. La pel·lícula, que va ser possible gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, TV3, Laboratoris Janssen i la fundació Heidehof Stiftung GMBH, té una durada de 55 minuts.

Ferran Llagostera (nascut el 1947 a Sant Joan de les Abadesses) és director de cinema professional. Ha dirigit, entre d'altres, Bar-cel-ona (1986), Terranova (1988), Chapapote... o no (2004) i Conte de Nadal@.cat (2008).


Divendres 12 de setembre, 22h - Festa Major de Sant Joan de les Abadesses 
Projecció del documental Àngels a Berlín i actuació de l'Orquestra de la Bona Sort
Teatre Centre

Preu de l'entrada: 5 €. Venda d'entrades a l'Oficina de Turisme - Palau de l'Abadia i a les taquilles del Teatre Centre, una hora abans de l'espectacle.


 Per a més informació:
Festa Major de Sant Joan de les Abadesses 2014
Pàgina de l'Orquestra de la Bona Sort
Pàgina d'El Molí d'en Puigverd
Ferran Llagostera a Internet Movie Database