El pròxim dissabte 22 de novembre, a les 18.30 hores, el Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses reviurà la Guerra de Successió Espanyola i, en concret, del setge de Barcelona. Ho farà a través d’un recital històricomusical que combina la interpretació de romanços que contextualitzen les vivències en la Catalunya del segle XVIII amb la narració de fragments de les memòries de Francesc de Castellví i de Victus, d’Abert Sánchez Piñol, una de les novel·les actuals més completes sobre el 1714.


Acte del Tricentenari

1714Amb aquesta mescla, s’explicarà un dels episodis més ferotges de la nostra història, recreant-ne passatges de forma lúdica i creativa. L’entrada a l’espectacle és gratuïta. Les narracions d’aquesta representació les farà l’actriu Sílvia Bel, que en la seva trajectòria ha interpretat papers al costat de directors com S. Belbel, J.M. Mestres, À. Rigola, Amos Gitai, H. Bonnin, T. Casares o J. Ollé, entre d’altres.

 

L’apartat musical anirà a càrrec del músic i compositor Carles Beltran, i de la cantant Llúcia Vives. Carles Beltran ha compartit escenaris amb Marina Rossell, Quico Pi de la Serra, Ramon Muntaner, Joan Isaac, Els Esquirols, Lídia Pujol i Llibert Fortuny, entre d’altres. També ha treballat amb Leo Bassi, Tortell Poltrona i les actrius Carme Contreras i Sílvia Bel.

Llúcia Vives és llicenciada en Filosofia. Estudia cant amb el professor holandès Sabjje Van Shelffut. Des de molt jove canta, com a solista, en diverses disciplines musicals. És coautora de l’espectacle Som tres: la lluna, jo i l’ombra que em seguia i Viu Espriu amb Carles Beltran. Ha col·laborat amb veu i textos en la gravació del disc Calabruix de Carles Beltran i ha participat en l’homenatge a Ovidi Montllor Deu catalans i un rus i Ovidi se’n va a palau; ha treballat amb músics com Toti Soler, Carles Beltran, Llibert Fortuny, Jordi Fàbregas, Pep Coca…

Amb aquesta obra, es tanca el cicle d’activitats relacionades amb la commemoració del Tricentenari que s’han fet durant aquest any a Sant Joan de les Abadesses.

victus alta

 

Per a més informació:

Pàgina oficial de Sílvia Bel


 Dissabte 22 de novembre, 18.30h
Victus, del mal que van fer aquells soldats
Palau de l’Abadia - entrada gratuïta