TwitterFacebookYoutubeRSS
Activitats al voltant del Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust a Sant Joan de les Abadesses
Activitats al voltant del Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust a Sant Joan de les Abadesses

El dimarts 27 de gener de 2015 es commemorarà el 70è aniversari de l’alliberació del camp de concentració d’Auschwitz, on varen ser assassinades més d’un milió cent mil persones, entre les quals més d’un milió de jueus i milers de polonesos, gitanos, presoners de guerra i opositors del règim nazi. L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’associació Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, volen commemorar l’efemèride amb un conjunt d’activitats que es duran a terme entre el 24 de gener i el 28 de febrer.

La primera activitat (dissabte 24 de gener) es tracta de la projecció del documental Nit i boira (1955, 31 min.) d’Alain Resnais, realitzat a partir de materials decomissats als nazis. Es tracta d’una peça clàssica del documentalisme del segle XX, que amb la seva descripció incisiva permet fer una reflexió moral profunda de la història més negra d’Europa. Després del visionat, hi haurà un col·loqui posterior a càrrec del sr. Joan M. Calvo Gascón, historiador i membre de la Junta de l’Amical Mauthausen.

La segona activitat és una exposició fotogràfica dedicada al Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust, i es podrà veure des del dimarts 27 de gener, fins al 15 de febrer, al vestíbul de l’Ajuntament. L’última proposta és una altra projecció (28 de febrer), en aquest cas de la pel·lícula El paraíso de Hafner (2007, 74 min.) de Günter Schwaiger. La pel·lícula narra la història de Paul Hafner, un home de 84 anys que en porta més de 50 vivint al nostre país. La imatge d’aquest ancià inofensiu i dòcil no tarda a desintegrar-se. Hafner és un ex oficial de les SS que va trobar refugi a l’Espanya de Franco i que no té consciència ni remordiment per tot el que va passar en aquella època. Segueix alçant el braç amb orgull per fer la salutació nazi i nega l’existència de l’Holocaust.

24 de gener, a les 18 h, a la sala Abat Arnau de Vilalba
Projecció del documental Nit i boira (1955, 31 min.), d'Alain Resnais

27 de gener, a les 19 h, al vestíbul de l'Ajuntament
Inauguració de l’exposició fotogràfica dedicada al Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust. Es podrà veure fins al 15 de febrer en horari d’oficines

28 de febrer, a les 17.30 h, a la sala Abat Arnau de Vilalba
Projecció de la pel·lícula El paraíso de Hafner (2007, 74 min.) de Günter Schwaiger. 

 

cartell-amical-70-aniv