A Catalunya hi participaran 237 municipis que oferiran més de 370 activitats per apropar els visitants a la riquesa patrimonial del nostre país.

Sant Joan de les Abadesses hi participa amb una visita guiada gratuïta al Monestir i al Palau de l'Abadia.



pare-fillLa Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya organitza les Jornades Europees del Patrimoni durant els dies 26, 27 i 28 de setembre, una iniciativa internacional que té el suport del Consell d'Europa i que vol fomentar el coneixement i respecte pel patrimoni cultural i artístic mitjançant activitats als monuments i jaciments arqueològics entre altres recursos patrimonials de tot Catalunya.

Sant Joan hi participa amb una visita guiada gratuïta per a tots els públics. La visita s'inicia al Palau de l'Abadia, antiga residència dels abats, que havia format part del clos monàstic. El recorregut continua al Monestir, on es donen a conèixer els seus orígens, des de la seva fundació a finals del segle IX, duta a terme pel Comte Guifré el Pelós. Una joia del romànic català que acull el Santíssim Misteri, conjunt escultòric del s. XIII. L'activitat inclou una visita al Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau, un espai museogràfic per conèixer l'origen i l'evolució de la figura del Comte Arnau des d'una perspectiva que abasta el folklore, la història, la música i la literatura.

Així mateix, també sota el paraigües del projecte Terra de Comtes i Abats, s'ofereix una visita guiada gratuïta a Ripoll, ciutat que comptarà amb altres activitats en motiu de les Jornades Europees del Patrimoni.

Ripoll, bressol de Catalunya
27 de setembre de 2014, a les 17 h
Visita gratuïta

Sant Joan de les Abadesses, la joia del Romànic.
28 de setembre de 2014, a les 12 h
Visita gratuïta

Per a més informació:
Jornades Europees del Patrimoni - A Facebook i Twitter: #JEP2014

jep-14-web