TwitterFacebookYoutubeRSS

Els nostres boscos es recobreixen de bolets a la tardor. Però, què en sabem dels bolets?

Aquest dissabte 11 d'octubre, Sant Joan acollirà una exposició i una conferència sobre els bolets. Una jornada que pretén apropar-nos a aquest preat producte que ens ofereix la nostra terra.

A partir de les deu del matí i fins a les set del vespre, a la plaça de l'Abadia, es podran explorar diferents espècies de bolets, veure'ls des de diferents punts de vista i aproximar-se o aprofundir en la micologia, estudi dels fongs.

A la tarda, la sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l'Abadia, acollirà la xerrada "Els bolets. Què són, cuina de bolets i usos medicinals i psicotròpics". Una anàlisi sobre l'origen, l''hàbitat, la identificació, la collita i els usos, considerant la importància d'aquests en l'equilibri ecològic. La xerrada inclourà una explicació sobre els seus usos: culinaris, medicinals i psicotròpics.

Presentarà l'exposició i realitzarà la xerrada el Sr. Santiago Elena Vila, president de l'Associació Micològica Amanita Caesarea (Salamanca) i membre de la Societat Catalana de Micologia, la Sociedad Micologica de Madrid i l'Associazione Micologica Bresadola, a Itàlia.

Més de trenta anys dedicat a la Micologia, Elena, ha participat en nombrosos congressos i ha organitzat jornades, conferències i exposicions per tot l'estat. És, també, l'autor de la col·lecció Cuadernos de Micologia, que esgotades totes les edicions es poden adquirir gratuïtament en línia.

Com a complement de la jornada, dilluns 13, l'exposició es traslladarà al vestíbul de l'Institut Escola Sant Joan de les Abadesses per tal que els alumnes del centre puguin visitar-la. Els alumnes de 5è i 6è de primària i els de 1r i 2n d'ESO, comptaran amb una visita comentada a càrrec del Sr. Santiago Elena. Els més petits complementaran la visita amb diferents tallers plàstics en relació amb els bolets.

Bolets