TwitterFacebookYoutubeRSS
CLOWNIA_DISSABTE_ARNAU_JAUMIRA_005.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-141.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-150.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-192.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-256.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-398.jpg
previous arrow
next arrow
CLOWNIA_DISSABTE_ARNAU_JAUMIRA_005.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-141.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-150.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-192.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-256.jpg
Clownia_2017_bernatalmirall-398.jpg
previous arrow
next arrow

Sant Joan de les Abadesses va acollir des de l'any 2014 i fins al 2019 el Clownia Festival, un conjunt de manifestacions artístiques, culturals i socials, promogut pel grup Txarango i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, que va esdevenir un festival referent del país. Durant uns dies Sant Joan de les Abadesses es va transformar en Clownia, la capital imaginària d'un món millor on tot era possible, un espai de projecció, reflexió i intercanvi. L'edició de 2020 es va posposar per la pandèmia durant dos anys, però finalment, amb la dissolució del grup, es va prendre la decisió de deixar de celebrar l'esdeveniment.

Agraïts pel llegat del Clownia

Tot i que la nostra vila acull activitats amb ressò de país o internacional com les curses de muntanya o el 3DTS, el Clownia Festival va marcar un punt d’inflexió i ha fet que Sant Joan de les Abadesses hagi ajudat a demostrar que un model cultural descentralitzat de les grans ciutats, amb una aposta per un format diferent, sense buscar créixer i centrant-se a oferir una experiència per a tots els públics i buscant la reflexió a través de la cultura i l’art és possible.

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol agrair a Txarango i a Èxits Management per haver compartit aquesta experiència, però també a tot el grup de voluntaris i voluntàries pel compromís i participació, i a tot el poble per fer-ho possible i per confirmar del que som capaços, amb una plena convivència entre vilatans i ‘clownians’. Estem convençuts que l’esperit del festival es manifestarà o ja ho està fent en noves propostes culturals i festives.

Aquesta història va començar amb un conte. Un conte teixit entre amics que parlava de Clownia; la ciutat llunyana. Era la història d'un món millor i, aquell hivern del 2010, va ser explicada per primera vegada dalt d'un escenari donant el tret de sortida a la primera gira del nostre petit projecte, TXARANGO.

4 anys després vam decidir que si l'havíem inventada, també podíem provar de construir-la. I aquí estem.

Clownia és la utopia. El lloc on tot és possible. L'horitzó que nosaltres proposem. Un espai de projecció, reflexió i intercanvi. Una petita ciutat. Un teatre. Clownia és un homenatge als pobles petits on hem crescut i és també la nostra manera de donar les gràcies. La il·lusió de portar a casa totes aquelles propostes que estimem.

Seguim perseguint el somni d'un món millor i plantem aquest campament com a acte de rebel·lia. Com a reivindicació del somni. Com a celebració de la vida.