TwitterFacebookYoutubeRSS

El dilluns 11 de novembre una delegació de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i de l'Alberg Ruta del Ferro va viatjar a Anglaterra per signar un conveni de col·laboració amb YHA, la xarxa d'albergs més gran del país. L'expedició santjoanina, formada pel regidor de Joventut, Jordi Caparrós, la regidora de Turisme, Magda Manzanal, el director de l'alberg Xevi Sala, i la tècnica de Joventut, Anna Julvé, va poder conèixer de primera mà l'organització de YHA visitant la seva seu central i diversos albergs de la seva xarxa, que compta amb més de 200 hostels a Anglaterra i Gal·les.

La col·laboració entre YHA i l'Alberg Ruta del Ferro va començar l'any 2011 amb un primer intercanvi entre el director de l'alberg santjoaní i diversos treballadors de la xarxa anglesa. Més tard, l'Ajuntament i l'alberg van promoure un intercanvi juvenil obert a tota la població, per tal que els joves santjoanins poguessin formar part de l'experiència treballant com a voluntaris en diversos albergs, sense rebre remuneració però amb l'allotjament i la manutenció pagats. L'any 2012 tres santjoanins van participar al projecte i enguany sis joves més han fet el voluntariat. La valoració positiva tant per part dels joves, com de YHA, com de l'Ajuntament ha desembocat en la redacció i signatura d'aquest conveni de col·laboració per a poder mantenir viu aquest projecte i poder-lo ampliar en un futur. En aquest document s'hi reflecteixen, entre d'altres, l'intercanvi entre els joves catalans i els treballadors de YHA, col·laboració en els sistemes de treball entre les dues organitzacions i la realització de projectes conjunts a nivell europeu.

YHA foto 2 mailEl regidor de Joventut, Jordi Caparrós, en el moment de la signatura del nou conveni

En aquesta trobada, els membres de l'expedició santjoanina també van estar a la seu central de YHA a Matlock i van visitar cinc albergs per conèixer com s'organitza la xarxa, a més de poder compartir experiències i estils de treball que poden ajudar a millorar o adaptar alguns aspectes de l'alberg santjoaní. Durant el mes de gener s'iniciarà el termini per a inscriure's al projecte d'intercanvi de l'estiu 2014, que enguany serà obert als joves d'entre 18 i 29 anys de tota la comarca del Ripollès.

Per altra banda, l'alberg Ruta del Ferro ha estat escollit com a ponent a la IX Trobada de Directors d'Albergs Juvenils de la REAJ (Red Española de Albergues Juveniles), que se celebrarà del 20 al 22 de novembre a Toledo, per a presentar el programa d'intercanvi internacional de voluntariat juvenil en el marc de la ponència sobre bones pràctiques dels albergs juvenils.