TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan de les Abadesses és un municipi que es caracteritza pel seu important i històric teixit associatiu amb més de 40 entitats de diferents sectors: veïnal, esportiu, cultural, comerç, educació, social, assistencial i ambiental. A part del seu funcionament diari, cada any aquestes entitats realitzen molts actes i activitats, algunes de les quals agrupen centenars de participants.

L’aposta per a la sostenibilitat engegada per l’Ajuntament, des de fa més de 15 anys, implica també el compromís de les entitats locals. Moltes de les entitats ja estan implementant mesures per a la millora de la sostenibilitat, tant en el seu dia a dia com en els actes i activitats que duen a terme.

Per aquest motiu, i per enriquir l’intercanvi d’experiències i de propostes, s’ha engegat un procés participatiu adreçat a les entitats locals i dinamitzat per l’associació CEA Alt Ter. L’inici del procés ha estat la recollida d’informació sobre les entitats, per tal de fer una diagnosi de les pràctiques i accions relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat. 

 


 

 

MANUAL ENTITATS 00004

MANUAL ENTITATS 00007

 

A l'esquerra, reunió entre el CEA Alt Ter i l'equip docent de l'IE Mestre Andreu. A la dreta, una entrevista a un dels responsables del CPEA

Un dels objectius del procés és l’elaboració d’un Manual de Bones Pràctiques Ambientals (MBPA), que inclou els següents aspectes:

  • Comunicació
  • Compres
  • Local
  • Mobilitat
  • Activitats
  • Millora ambiental

El MBPA es presentarà a tota la població i es farà arribar a les entitats locals, per tal que pugui ser una eina pràctica i de compromís amb el medi ambient, tant a l’hora d’organitzar activitats com a l’hora de desenvolupar polítiques ambientals al municipi. En els pròxims anys, es contempla fer un seguiment d’aquest procés per tal d’assessorar i ajudar les entitats locals a implementar aquestes bones pràctiques ambientals.

MANUAL ENTITATS 00006

Reunió de treball entre el CEA Alt Ter i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

També s'ha editat un díptic amb un resum de les accions que es proposen a les entitats i que estan desenvolupades al manual: 

MANUAL AMBIENTAL ENTITATS 1

MANUAL AMBIENTAL ENTITATS 2