TwitterFacebookYoutubeRSS

El senador mexicà de la República de Mèxic per l’estat de San Luis Potosí Octavio Pedroza Gaitán (Grupo Parlamentario del Partido Acción Nacional) va visitar Sant Joan de les Abadesses el primer cap de setmana d’aquest 2016. Pedroza va ser alcalde de San Luís Potosí i ja va ser al nostre poble l’any 2005 coincidint amb el 25è aniversari de l’agermanament entre les dues poblacions.

En aquell moment es va inaugurar un monument ideat per l’escultor català Salvador Farrès i construït en dues parts elaborades a Catalunya i Mèxic, i que consta de quatre mans que representen les del poeta mexicà Francisco González Bocanegra i del músic català Jaume Nunó i Roca -nascut al nostre poble-, autors de la lletra i la música de l’himne mexicà, respectivament. El mateix monument va ser inaugurat a la ciutat mexicana un any abans amb motiu dels 150 anys de la creació de l’himne mexicà.

Pedroza va arribar al nostre poble el divendres com a part d’un viatge personal durant les seves vacances. El dissabte al matí, abans de marxar, va fer una visita curta al Palmàs, al Palau de l’Abadia, al monestir i a la Vila Vella, entre d’altres, acompanyat de l’alcalde santjoaní Ramon Roqué. La visita del senador és una mostra de la bona relació entre San Luís Potosí i Sant Joan de les Abadesses, i de com també va més enllà de les institucions.

201601-VISITA-SENADOR-MEXICAPedroza va tornar a visitar El Palmàs, la casa natal de Jaume Nunó