TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses votarà aquest dimecres en sessió plenària el quadre d’inversions del 2021 que ascendeix a 2.163.617 euros, dels quals una gran fracció —tres quartes parts— són finançats per subvencions de fons europeus, per la Diputació de Girona, la Generalitat i l’Estat. En uns moments en els quals estan sent complicats per la pandèmia, l’Ajuntament ha pogut continuar tirant endavant molts projectes i així contribuir a dinamitzar econòmicament molts sectors i fer un pas per recuperar la normalitat, a la vegada que ha aconseguit molts recursos externs perquè la part de crèdit que ha d’afrontar sigui petita.

 La inversió més gran es farà en el projecte de revitalització de la casa ermita de Sant Antoni, amb una inversió de 689.178 euros que es reparteixen en diferents accions, com les obres per construir una escullera i solucionar l’esllavissada provocada per l’accident geològic inestable a la carretera, però també per fer arribar la fibra òptica a la torre de telecomunicacions, acabar les obres del futur hotel-restaurant, així com la instal·lació d’una caldera de biomassa. D’aquesta inversió, 107.000 € procedeixen de la Diputació de Girona, 462.836 € de la Generalitat de Catalunya i la resta, en aquests moments, aniran a càrrec de l’Ajuntament.

D’altra banda, la segona inversió principal es farà a la colònia Llaudet en el projecte que s’emmarca en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Girona Patrimoni Actiu per recuperar l’edifici que hi ha darrere de la fàbrica vella, que acollirà un viver d’empreses i també un museu que posarà en relleu el patrimoni històric del sector industrial que s’havia desenvolupat allà. En aquest cas, la inversió és de 535.408 € i la totalitat de la inversió seria externa, entre fons europeus, la Diputació de Girona, la Generalitat i INCASÒL.

202107 VISITA EX CONSELLER CALVET A LLAUDET maig2021

La visita de l'exconseller Calvet a Llaudet, el maig de 2021

Altres inversions

D’altra banda, el quadre també inclou les despeses per tornar a habilitar la palanca de la Batllia després que aquesta proposta quedés primera en els 1rs Pressupostos Participatius, la compra i urbanització d’un magatzem per a la brigada municipal, millores de l’enllumenat intern dels edificis municipals i de l’exterior, la creació d’una xarxa d’aparcament dissuasiu per reduir el trànsit al centre del poble, millores a la piscina, la rehabilitació i adequació de l’edifici Duran i Reynals per acollir temporalment la Biblioteca Josep Picola, o millores a les escoles i a la via pública. El ple on s’aprovarà el quadre d’inversions es farà aquest dimecres, a les 20 h, de forma telemàtica i es podrà seguir a través de La Veu de Sant Joan.