TwitterFacebookYoutubeRSS

El mite sobre paper és una selecció de materials i documents -la majoria llibres, però també inclou partitures i enregistraments sonors-, que tracen i ajuden a entendre l’evolució del mite del comte Arnau. Des de la recollida de la cançó tradicional, tot passant per una mostra de la riquíssima tradició literària que ha anat versionant el mite i li ha donat les mil formes i espectres amb els quals ha arribat als nostres dies, fins a les versions musicals de la cançó primigènia.

L’exposició la formen documents del Centre de Documentació del Mite del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses. Destaca el manuscrit original de la primera part d’El Comte Arnau de Joan Maragall, cedit per la Biblioteca Nacional de Catalunya. En total hi ha prop de 30 documents entre els quals hi ha poemes, mostres de narrativa, teatre, estudis, enregistraments musicals i partitures, que expliquen com la llegenda ha fet el camí de la cançó popular a les recreacions artístiques, en gairebé tots els gèneres literaris, però també en diverses variacions musicals del romanço original.

D’altra banda, el Palau de l’Abadia també acollirà l’exposició fotogràfica El comte Arnau. Paisatge i llegenda de Pau Guerrero que busca representar la vinculació entre el paisatge i la llegenda del comte Arnau, a través de la premissa que la presència estable en el temps de camins, muntanyes i pedres els converteix en una mena de testimoni del mite.

Ambdues exposicions s’inauguraran el pròxim dissabte 4 de juliol, a les 19h, i es podran visitar fins al 16 d’agost, al Palau de l’Abadia.


XX CICLE DE REPRESENTACIONS DEL MITE DEL COMTE ARNAU

Del 4 de juliol fins al 16 d’agost
EXPOSICIONS: “El mite sobre paper” i “El comte Arnau. Paisatge i llegenda”
Palau de l’Abadia