TwitterFacebookYoutubeRSS

Diumenge passat es va acabar el termini de votació de la fase final dels Pressupostos participatius 2022-2023. Després de combinar les votacions fetes en la plataforma en línia i les que s’han recollit en format paper en els equipaments municipals, la creació d’un espai d’aixopluc al pati de l’edifici Mestre Andreu ha quedat en primera posició amb 228 vots. Un 44.19 % de les persones que varen participar-hi varen donar suport a aquesta proposta.

En els pròxims mesos es farà la instal·lació d’aquest espai d’aixopluc a l’edifici d’Infantil i Primària, que tindrà un cost aproximat de 50.000 € i que comptarà amb taules i bancs, per tal de poder fer activitats a l’exterior quan plou i en períodes de màxima exposició solar.

Per darrere del projecte guanyador hi va quedar la recuperació del camí de l’Arçamala amb 204 vots, i la millora de la il·luminació a la Via Verda de la Ruta del Ferro i del Carbó fins al parc de l’Estació, que va sumar 163 vots. Amb menys vots que aquests tres projectes, i de més a menys suport, hi ha la renovació dels serveis del Pavelló Municipal d’Esports, la millora de la seguretat en el parc infantil de l’Abadia, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals, la millora a la Llar d’Infants El Molí Petit, la millora de l’accessibilitat als carrers Joan Maragall i Jaume I i la creació d’un nou espai adaptat i ampli per a gossos. Tots els resultats es poden consultar a la pàgina http://participa.santjoandelesabadesses.cat.

Participació molt alta, d’un 18%
Enguany han votat 516 persones, el que suposa un 18,04% del cens, de 2.861 persones. Aquest índex registrat és més del doble del de la mitjana d’un municipi amb una població similar a Catalunya, segons l’estudi sobre processos participatius publicat l’any 2019 per la consultora Neòpolis, que va analitzar prop de 100 processos. L’any passat, en la primera edició dels pressupostos participatius, va votar un 16 % del cens, que inclou les persones majors de 16 anys empadronades a la vila.

202210 IMATGE ESPAI AIXOPLUC ESCOLA