TwitterFacebookYoutubeRSS

El dilluns 6 de febrer, a les 13 h, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha fet un acte de reconeixement al santjoaní Jaume Soler i Serra en agraïment a la donació del seu fons a l’Arxiu Històric Municipal, fruit d’anys de col·lecció i de la seva trajectòria ja sigui com a president de l’Agrupació Sardanista, de la Unió de Botiguers o com a dinamitzador de les trobades de la Lleva del 53, entre d’altres.

El fons també conté documentació i cartes de les reivindicacions que va encapçalar, com la de la creació d’un alberg en la localització que té actualment o la de la defensa de la conveniència d’anomenar Túnel de Collabós a la infraestructura que uneix Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya, que inicialment s’havia identificat com a Túnel de Capsacosta.

Soler, nascut el 1932, ha tingut cura d’arxivar i ordenar aquesta documentació i també fulletons, cartells, retalls de diari i qualsevol contingut relacionat amb Sant Joan de les Abadesses, un recull de publicacions que ens permetran completar els testimonis de moltes activitats que s’han fet a Sant Joan.

En la darrera dècada també ha fet una tasca de divulgació de tots aquests documents a través del seu blog https://jaumesolerserra.blogspot.com/ i a través de Twitter i Facebook.

En l’acte hi ha participat el mateix Jaume Soler, l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; i Josep Ribas Solà, director de l’Arxiu Comarcal del Ripollès, i ha comptat amb la presència de regidors i regidores, amics i familiars de Soler.

202302 JAUMESOLER